Αναφορά βουλευτών Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ

Για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος

Αναφορά προς του αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στην Αναφορά επισυνάπτεται υπόμνημα από τις ομοσπονδίες αποδήμων Ηπειρωτών Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων Άρτας και Τζουμέρκων, στο οποίο εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ερήμωση των χωριών, και της μείωσης του πληθυσμού της περιφέρειας όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη απογραφή.
Η έλλειψη βασικών υποδομών, η δυσκολία των νέων ανθρώπων να εργαστούν και να προκόψουν στον τόπο τους, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίων ανατιμήσεων, το αυξανόμενο κόστος ζωής, η υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, η άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ που δημιουργούν προβλήματα σε εκτεταμένες περιοχές, οι υψηλές χρεώσεις των διοδίων, είναι κάποια μόνο από τα ζητήματα που θίγουν οι απόδημοι Ηπειρώτες με το υπόμνημα τους, και για τα οποία προτείνουν και ζητούν λύσεις.

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη σειρά τους, αν και με την Αναφορά τους ζητούν άμεση ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για τις ενέργειές τους, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει καμία λύση στα προβλήματα που βιώνει η Ήπειρος. Καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δε θέλει, και δε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά επιπλέον, μέσω των επιλογών της αποτελεί και η ίδια μέρος αυτών των προβλημάτων. Οι μέρες όμως αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας απαιτούν μία προοδευτική κυβέρνηση όπου θα εργαστεί με όραμα, γνώση, και διαφάνεια, ώστε και η χώρα και η Ήπειρος να προχωρήσουν μπροστά.