Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Δεν έχουμε αγωνία για την προσωπική επιβίωση ούτε του κ. Μητσοτάκη ούτε του κ. Τσίπρα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με τους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα ήταν σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχουν κοινά σημεία στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρόπουλος σχολίασε ότι «εμείς ό,τι λέμε προεκλογικά, θα εφαρμόσουμε και την επόμενη μέρα των εκλογών. Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που πρέπει να επιδεικνύουμε στην πολιτική. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν το 2015, μιλούσε για σεισάχθεια και την επόμενη μέρα των εκλογών, όχι μόνο σεισάχθεια δεν έκανε, αλλά ξεκίνησε να ξηλώνει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν τα λέω εγώ ή ο κ. Ανδρουλάκης αυτά, τα επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος υπερασπιζόταν την ανάγκη τα ξένα funds να έρθουν και να πάρουν τα κόκκινα δάνεια».

Σχολιάζοντας την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο η οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει τις περισσότερες οικογένειες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εδώ χρειάζονται μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, σε αντίθεση με την επιδοματική πολιτική που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο ίδιος όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα για επιδόματα. Και το χειρότερο είναι ο εμπαιγμός απέναντι στη νεότερη γενιά, με την οποία δεν ασχολήθηκαν καθόλου για τέσσερα χρόνια, και έρχονται δέκα μέρες πριν τις εκλογές και δίνουν ένα επίδομα 150 ευρώ. Θέλουμε τη νέα γενιά να έρθει, να ασχολείται με την πολιτική, να μας παρακολουθεί και να ψηφίζει και την απαξιώνουμε με τέτοιες επιλογές».
Αναφορικά με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «Εμείς επισημαίνουμε τι δεν έκανε η κυβέρνηση με το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί είναι χρήματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούσαμε πολύ εύκολα να απορροφήσουμε. Στην υγεία, έπρεπε να κατευθυνθεί το 8-10% των πόρων αλλά η κυβέρνηση επέλεξε μόλις το 2%. Στο Ταμείο Ανάκαμψης μπήκαν μόνο 106 επιχειρήσεις. Ενισχύσαμε τους μικρούς και τους μεσαίους;».
Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «θέλουμε ισχυρή εντολή προς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με ένα ισχυρό ποσοστό, για να συζητήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις το πρόγραμμά μας και εφόσον συμφωνήσουμε σε αυτό, θα δούμε και τα πρόσωπα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία για την προσωπική επιβίωση ούτε του κ. Μητσοτάκη ούτε του κ. Τσίπρα. Έχουμε αγωνία για την επιβίωση του ελληνικού λαού με ελπίδα και προοπτική».