Ανδρουλάκης στα Ιωάννινα: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για μια προοδευτική πολιτική αλλαγή

Στα Ιωάννινα μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κόμματος με σύνθημα «Αποφασίζουμε για τον τόπο μας – Η Περιφέρεια έχει τον λόγο».

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, ενώ παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την Ήπειρο και τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία ευθύνη για τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, την απαξίωση των θεσμών και τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η ενέργεια, η δικαιοσύνη και το κόστος ζωής. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική ρητορική με το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», αντιπαραβάλλοντας το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για «ζωή με αξιοπρέπεια».

Στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης τόσο της πρωτοβάθμιας φροντίδας όσο και των νοσοκομείων, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση της υγείας και για πολιτικές που επιβαρύνουν τους πολίτες με υψηλά ασφάλιστρα και περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες.

Υπογράμμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα δημόσιο, καθολικά προσβάσιμο και ποιοτικό σύστημα υγείας, ικανό να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες ισότιμα, ανεξάρτητα από την οικονομική ή γεωγραφική τους θέση.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική μνεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο χαρακτήρισε κινητήριο μοχλό της τοπικής ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σύνδεσής του με την παραγωγή και την καινοτομία. Επίσης, παρουσίασε προτάσεις για οδικά και ενεργειακά έργα, μεταξύ των οποίων η παραλιακή σύνδεση Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα έως τα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι, η σύνδεση Πρέβεζας – Ιόνιας Οδού και η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.