ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ »

Προώθηση της Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Οικονομίας Γνώσης στην Ήπειρο

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ », αναφέρει τα εξής: «Η παράταξή μας εργάζεται συστηματικά για την προώθηση της Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Οικονομίας Γνώσης στην Ήπειρο, με στρατηγικό σχεδιασμό, σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία, αλλά και κινητοποιώντας το ευρύτατο παγκόσμιο δίκτυο ειδικών και κέντρων αριστείας στο οποίο έχουμε πρόσβαση, ώστε να συμβάλλουν στο εγχείρημα. Ειδικότερα:
1. Η καμπάνια που τρέχουμε για δημιουργία ενός πρωτοπόρου οικοσυστήματος Ενεργειακών Κοινοτήτων από τους δήμους, οργανισμούς και παραγωγούς της Ηπείρου, αντί εξορύξεων υδρογονανθράκων, έχει προφανή οικονομική και περιβαλλοντική υπεραξία, αλλά δυνητικά και σημαντικές υπεραξίες εφαρμογής τεχνολογίας αιχμής και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενης έρευνας και καινοτομίας.

2. Παρακολουθούμε στενά το θέμα του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» και θα προβούμε σε όποια κίνηση απαιτηθεί ώστε να αποτελέσει πυρήνα ενός οικοσυστήματος Οικονομίας της Γνώσης, και δεν θα εκφυλιστεί μόνο σε μια κτιριακή εργολαβία 50 εκ. ευρώ προς ενοικίαση.
3.Θα ασχοληθούμε συστηματικά με το θέμα της λειτουργία του Αερολιμένα Ιωαννίνων ως διεθνούς, με τακτικές πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση από και προς την Κεντρική Ευρώπη. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση στην προσπάθεια μετατροπής των Ιωαννίνων σε κόμβο καινοτομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο αποστείλαμε επιστολή προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τον βασικό πόλο Οικονομίας της Γνώσης στην Ήπειρο μέχρις ότου λειτουργήσει επιτυχώς και το «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας», ενημερώνοντας τους συνοπτικά για τις προθέσεις, την τεχνογνωσία και τις κινήσεις μας.
Με την επιστολή δεσμευτήκαμε για την υποστήριξη μας στις προσπάθειες τους για στρατηγική επέκταση και αναβάθμιση του πανεπιστημίου, ειδικά για την άμεση λειτουργία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς και στην προσπάθεια Βιώσιμης Ενεργειακής μετάβασης».