
Ανησυχούν για την εξάπλωση της «βραχυχρόνιας μίσθωσης»
Οι ξενοδόχοι ζητούν αναστολή αδειών για airbnb στα Γιάννενα
Καθεστώς αναστολής χορήγησης νέων αδειών βραχυχρόνιων μισθώσεων, που ισχύει ήδη για περιοχές της Αθήνας ζητούν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων που δηλώνουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση των airbnb καταλυμάτων, της «βραχυχρόνιας μίσθωσης» δηλαδή, στο νομό Ιωαννίνων.
Η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων στην επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, εκφράζει την έντονη ανησυχία της «για τη συνεχή και ανεξέλεγκτη αύξηση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης», θεωρώντας ότι «απειλεί τη βιωσιμότητα του τουρισμού και την κοινωνική συνοχή της τοπικής κοινωνίας».
Σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι η εξάπλωση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι «άναρχη» και με συνέπειες, για τους κατοίκους των Ιωαννίνων, αλλά και τους φοιτητές με τη γενική αύξηση των ενοικίων στην πόλη.
Σημειώνουν ότι «η Π.Ε. Ιωαννίνων δεν μπορεί να αντέξει άλλη άναρχη δόμηση και ανεξέλεγκτη τουριστική πίεση χωρίς κανόνες. Ειδικά το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η αναστολή χορήγησης νέων αδειών βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί αναγκαίο και δίκαιο μέτρο, προκειμένου να προστατευθεί το δικαίωμα στην στέγη, η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η τουριστική φέρουσα ικανότητα, οι υπάρχουσες υποδομές, το φυσικό περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη».