Ανοίγουν την Δευτέρα νηπιαγωγεία και δημοτικά!

Με τεστ οι Δάσκαλοι

Συνεργασία Περιφέρειας, Πρωτοβάθμιας και ΚΟΜΥ

Rapid για τους διαμένοντες στην Άρτα

Μοριακά για όσους μένουν σε επιβαρυμένες περιοχές

Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία, αφού όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «Η απόφαση που έχει ληφθεί ήδη από το ΥΠΑΙΘ, βάσει της εισήγησης των ειδικών, προβλέπει τη δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1».

Παρότι για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία την ερχόμενη Δευτέρα χθες το μεσημέρι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακούγονταν συγκεχυμένες πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει πως όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού.
«Η απόφαση που έχει ληφθεί ήδη από το ΥΠΑΙΘ, βάσει της εισήγησης των ειδικών, προβλέπει τη δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1, καθώς και την εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων από αύριο, Παρασκευή 8/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, την Παρασκευή 8/1.
«Όλα βαίνουν σύμφωνα με αυτόν τον προγραμματισμό, που στείλαμε στις 4/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Με τεστ
Να σημειωθεί πως για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κοροναϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα:
Για την αποφυγή συγχρωτισμού γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο αλλά και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.
Ενώ στα επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κοροναϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS.

Ήδη στην Άρτα, με συνεργασία της ΠΕ Άρτας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΚΟΜΥ, το Σάββατο 9/1, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν τεστ που είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης για την εικόνα στα σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα θα διενεργηθούν rapid test για δασκάλους και νηπιαγωγούς που διαμένουν στην Άρτα και μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, για όσους εκπαιδευτικούς έλθουν στην Άρτα, από άλλες περιοχές και κυρίως από περιοχές επιβαρυμένες με κρούσματα.
Να σημειωθεί πως όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, παραμένουν σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά. .