Ανοιχτή εκδήλωση για το «πάρκο υψηλής τεχνολογίας»

Η Περιφέρεια Ηπείρου σκοπεύει να συνεισφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και στρέμματα γης για τη δημιουργία ενός «πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας». Για την ώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση ώστε να ακουστούν οι ανάγκες διαφόρων ομάδων πολιτών (από τοπικούς επιχειρηματίες, ερευνητές/τριες μέχρι ομάδες ΑΜΕΑ και περιβαλλοντικές συλλογικότητες).

Τι πάρκο τεχνολογίας θέλουμε και χρειαζόμαστε; Πάρκο τεχνολογίας ως χώρος διαμοιρασμού της γνώσης και προώθησης της καινοτομίας με στόχο την ευημερία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο; Ή πάρκο τεχνολογίας ως χώρος φιλοξενίας ξένων επιχειρήσεων με στόχο την εκμετάλλευση φθηνού εργατικού δυναμικού, ενέργειας και γης;
Με αφορμή τα σχέδια της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και το γιαννιώτικο P2P Lab ανοίγουν τον διάλογο πανελλαδικώς. Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί σχετική ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, επισκεφθείτε το opensource.ellak.gr. Τελικός στόχος είναι η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου και όλες τις Περιφέρειες που σκοπεύουν να υλοποιήσουν παρόμοια πάρκα.

Κάλεσμα Κανή προς ετεροδημότες
Και στην πατρίδα μας, ως Ευρωπαϊκό κράτος κάθε δέκα χρόνια διενεργείται απογραφή του πληθυσμού. Ο πληθυσμός ενός νομού είναι ο καθοριστικός παράγοντας που διαμορφώνει το σύνολο των βουλευτικών εδρών του Νομού, των Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και των εδρών των Δήμων και των Τοπικών Συμβούλων.. Θέρμη παράκληση προς τους ετεροδημότες μας, να σκεφθούν πατριωτικά και να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους.
Με εκτίμηση ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΗΣ, Αντιδήμαρχος Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

Μήνυμα ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη γιατί τιμούμε τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας που αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κι αστείρευτη πηγή εμπειριών, αξιών και γνώσεων. Τα ηλικιωμένα άτομα συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, είναι δημιουργικά κι ενεργά μέλη αποδεικνύοντας καθημερινά ότι δεν αποτελούν «απόμαχους» της ζωής.

Σήμερα είναι μία ακόμη ευκαιρία να τιμήσουμε την προσφορά τους και συγχρόνως να αναλογιστούμε τη δική μας προσφορά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Και τώρα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε στο πλευρό τους παρέχοντας στήριξη και βοήθεια με κάθε τρόπο.
Ο Δήμος Πωγωνίου στέκεται δίπλα τους αρωγός, προσφέροντάς τους υποστήριξη, συντροφιά, κοινωνικοποίηση και ασφάλεια, μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», του ΚΑΠΗ και των Ομάδων Ηλικιωμένων.
Σας λέμε σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχετε προσφέρει και ευχόμαστε να είμαστε σε θέση να σας τα ανταποδώσουμε.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα σωματική και ψυχική υγεία και ευημερία.
Χρόνια πολλά!
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Κωνσταντίνος Καψάλης»

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα του κορωνοϊού στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 30-09-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (24) παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
-(15) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων, ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
O -1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
o-9- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
o-5 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(9) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων ύψους -300- ευρώ για –κατά περίπτωση- μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού στον εσωτερικό χώρο καταστήματος και μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων:

o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
o-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η Πολιτιστική Βιομηχανία στην Αιτωλική Γη»-Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs – Creative@Hubs»,
διοργανώνει το 5ο εργαστήρι συζήτησης με θέμα :
«Η Πολιτιστική Βιομηχανία στην Αιτωλική Γή»
Το εργαστήρι συζήτησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, Ώρα 11:00 π.μ, στον 2ο όροφο του κτηρίου Χρυσόγελου – Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή, Creative@Hubs, Μεσολόγγι.
H εκδήλωση θα μεταδοθεί και με LIVE STRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Facebook.