Ανοιχτό το κάστρο με ευθύνη του Δήμου Αρταίων

Να ξεπεράσει το πρόβλημα των κοινόχρηστων χώρων εντός του κάστρου της Άρτας, προσπάθησε να ξεπεράσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων «ανταλλάσοντας» υπηρεσίες με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Η μεν Αρχαιολογική Υπηρεσία θα «επιτρέψει» να είναι το κάστρο προσβάσιμο στο κόσμο, με «αντιπαροχή» από τον Δήμο Αρταίων τον καθαρισμό των χώρων και την φύλαξη από υπαλλήλους του Δήμου.

Σε σχετική ανάρτηση του Δημάρχου αναφέρεται: «Η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην Άρτα. Δρόμοι κεντρικοί που ανήκουν στην Περιφέρεια, στον Δήμο, στα Υπουργεία. Κοινόχρηστοι χώροι που ο Δήμος μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει γιατί είναι αναρμόδιος. Κάπως έτσι συμβαίνει και στο Κάστρο, όπου από τα 38 στρέμματα, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του περιβάλλοντος χώρου ανήκει στον Δήμο μας. Γι’ αυτό και πολλά απ’ όσα θέλουμε να γίνουν στο Κάστρο για να διατεθεί ξανά στους Αρτινούς, πρέπει να προχωρήσουν με “ρυθμούς Δημοσίου”.

Σήμερα, όμως με την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κα. Βαρβάρα Παπαδοπούλου συμφωνήσαμε σ’ ένα άλλο μοντέλο: ο Δήμος μας θα διαθέσει υπαλλήλους για τη φύλαξη του Κάστρου, αφού προηγουμένως το έχουμε καθαρίσει και περιποιηθεί. Την ευχαριστώ που δέχθηκε την πρότασή μας. Έτσι σε λίγες ημέρες το Κάστρο μας θα είναι ανοιχτό, προσβάσιμο, φυλαγμένο και περιποιημένο για να το χαρούμε όλοι, πρωί και απόγευμα αλλά και τα Σαββατοκύριακα.