Αντίστροφη Μέτρηση για το Μesochora Mountain Festival

11-17 Αυγούστου, Μεσοχώρα Τρικάλων, Πίνδος

Το αυθεντικό ορεινό φεστιβάλ υπαίθριων δραστηριοτήτων και παραδοσιακής μουσικής στην καρδιά της Πίνδου, στην όμορφη Μεσοχώρα και στον Αχελώο, δωρεάν! Ένα Φεστιβάλ αναψυχής, ανέμελης καλοκαιρινής ορεινής ζωής, που δίνει το έναυσμα στο ευρύ κοινό να θαυμάσει τη φύση, να γνωρίσει τα ψηλά, απάτητα βουνά της Νοτιοδυτικής Πίνδου, τη Μεσοχώρα και τη γύρω περιοχή, αλλά και τον Αχελώο, με έναν συναρπαστικό τρόπο, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και δυνατά συναισθήματα στους συμμετέχοντες. Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της διοργάνωσης είναι η εναρμόνιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, η επιστροφή στις ρίζες, στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα της περιοχής.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού διοργανώνονται μια σειρά από δραστηριότητες και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα μας κρατήσουν ενεργούς μέχρι την αγαπημένη μας φιέστα στην πλατεία του χωριού, το μεγαλύτερο παραδοσιακό πανηγύρι της Πίνδου που σηματοδοτεί τον εορτασμό μιας νέας εποχής φεστιβάλ στην ελληνική ύπαιθρο. Το όραμα μας είναι η Μεσοχώρα με τα βουνά της και ο Αχελώος με τα κρυστάλλινα νερά του, να γίνουν προορισμός για αρκετούς επισκέπτες που επιθυμούν να κατασκηνώσουν το καλοκαίρι και να απολαύσουν την ορεινή ζωή.
Όλα αυτά γίνονται με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη αλλά ταυτόχρονα και την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Μεσοχώρας και του Αχελώου.