ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι φαντάροι δεν είναι αναλώσιμοι

Αποσυμφόρηση των στρατοπέδων και μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για όλους τους στρατευμένους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κι όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων «Τα στρατόπεδα «βράζουν» από κορονοϊό, καθώς χιλιάδες στρατευμένοι παραμένουν στοιβαγμένοι στις μονάδες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προφύλαξης, με τεράστιες ελλείψεις ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κλπ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε προκλητικά τα αιτήματα των στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» για μαζικά μοριακά τεστ, άδειες και αποτελεσματικά μέτρα υγιεινής.

Το ΥΠΕΘΑ κατέταξε την πολύ μεγάλη ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, για την οποία ούτε επαρκούσαν οι εγκαταστάσεις του Στρατού Ξηράς , ούτε μπορούσαν να εφαρμοστούν ακόμα και αυτά τα μέτρα για τον κορονοϊό που ανακοίνωνε. Δεν ικανοποίησε το αίτημα για κατάταξη των νεοσυλλέκτων σε αλλεπάλληλες δόσεις. Κάνοντας μόνο Rapid Test και επιβάλλοντας συνθήκες συνωστισμού η κυβέρνηση έστρωσε το χαλί στη διάδοση του ιού. Δεν είναι τυχαίο τα δεκάδες κρούσματα στα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Θήβα, Τρίπολη, Γιάννενα κλπ. (…) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φαντάρων και του Δικτύου «Σπάρτακος» και καλεί ευρύτερα το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να κινητοποιηθεί για:

α) Αποσυμφόρηση των στρατοπέδων,
• άδειες στους φαντάρους ανά δεκαπενθήμερο, όσοι φεύγουν και όσοι πρόκειται να επιστρέψουν στις μονάδες να κάνουν δωρεάν μοριακό τεστ σε δημόσια ιατρικά κέντρα.
• Να δοθούν κανονικά οι άδειες των Χριστουγέννων. Κανένας φαντάρος χωρίς άδεια. Δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση με ευθύνη του στρατού.
• Να δοθούν αμέσως οι μεταθέσεις που κόπηκαν και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη μεταφορά τους. Να γίνουν μεταθέσεις στο 4μηνο.
β) Υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον ιό