Αντιπεριφερειάρχης η Αναστασία Σίμου – Τάσιου

Αρμοδιότητα θέματα Δια Βίου Μάθησης

Με αρμοδιότητα θέματα Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής η περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Αλ. Καχριμάνη, Αναστασία Σίμου ορίστηκε ως Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, πράγμα που αποτελεί δικαίωση της εργατικότητας, της συνεχούς παρουσίας στα τοπικά δρώμενα και της προσφοράς της στην τοπική κοινωνία.
Πιο αναλυτικά με την από 23/1/2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ορίστηκαν ως Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες για το υπόλοιπο της Περιφερειακής περιόδου οι εξής Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

-Σίμου – Τάσιου Αναστασία, με αρμοδιότητα τα θέματα Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής.
-Παπαγρηγορίου Νικόλαος με αρμοδιότητα τα αγροτικά θέματα, θέματα Πολιτικής Γης και Δασικών Χαρτών
-Μπάγιας Μιχαήλ με αρμοδιότητα τα θέματα Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών.
-Λάζος Ιωάννης, με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού και Παιδείας
-Λάμπρου Αλκιβιάδης με αρμοδιότητα τα θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού
-Γούσης Χρήστος με αρμοδιότητα τα θέματα Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στους νέους Αντιπεριφερειάρχες καλή επιτυχία στο έργο τους, ευχαριστώντας παράλληλα για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής τους προκατόχους τους.
Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες ανέλαβαν τυπικά καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς η δημοσίευση της απόφασης ορισμού έγινε στο ΦΕΚ την 31η Ιανουαρίου.

Ευχαριστήριο της Αναστασίας Σίμου

Με δήλωσή της στην “ΗΧΩ” η κ. Σίμου, αφού ευχαριστεί τον Αλ. Καχριμάνη, δηλώνει αποφασισμένη να εργαστεί «με γνώμονα το καλό της Ηπείρου, το καλό του τόπου μου».
Στη δήλωσή της η Αναστασία Σίμου, αναφέρει τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την τιμή που μου έκανε να με ορίσει θεματικό Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής.

Ευελπιστώ να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες του Περιφερειάρχη και όλων εσάς που τόσα χρόνια τώρα με στηρίζετε στον αγώνα μου. Θα εργαστώ με γνώμονα το καλό της Ηπείρου, το καλό του τόπου μου.
Ο ευαίσθητος τομέας των κοινωνικών θεμάτων χρίζει ιδιαίτερης προσοχής από την Περιφέρεια Ηπείρου και το έχει αποδείξει έμπρακτα σε όλους τους τομείς.
Η συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες -Χωρικούς και Θεματικούς- καθώς και με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, θεωρείται δεδομένη».