Απάντηση από την παράταξη "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ"

Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με τις διεργασίες που ζητά από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Ζάψας, στην οποία αναφέρει: «Η εφημερίδα σας, στο φύλο της 24ης Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύει μια επιστολή που απηύθυνα στους εξ περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης μου, με συνοδευτικό τίτλο «Ο Γιώργος Ζάψας Ανοίγει Τον Ασκό Του Αιόλου Στην Παράταξη “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ”» και ακόμα πως «Ζητά από τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους να παραιτηθούν, για να έρθουν οι επόμενοι!!!!». Ουδέν αναληθέστερον!

Θα χαρακτήριζα την ερμηνεία σας επιεικώς «βιαστική» που δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής μου, η οποία είχε σκοπό να εξυπηρετήσει την επικοινωνία και τη συζήτηση εντός της παράταξης, από κοινού με τους συναδέλφους περιφερειακούς Συμβούλους, για το ενδεχόμενο εναλλαγής τους σε συμφωνημένο χρόνο, όπως είχα δεσμευτεί προεκλογικά και αποτύπωσα μετεκλογικά σε μήνυμα μου την 20η Ιουλίου 2019.
Η αυτοδιοικητική παράταξη, την οποία δημιουργήσαμε πλαισιώθηκε από ευρύτερες υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει η δυνατότερη φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην μακρά πορεία μου στην πολιτική ως αριστερό, με έχουν κρίνει για αρκετές από τις θέσεις μου τις οποίες υποστήριξα αταλάντευτος αλλά δεν με έκριναν για την δημοκρατική μου λειτουργία και τον σεβασμό μου στις συλλογικές διαδικασίες. Συνέβη και αυτό!

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν στα εσωτερικά μας ζητήματα να μας επιτρέψετε να αποφασίζουμε εμείς απαλλαγμένοι από φοβικά σύνδρομα και ξένες στη δική μας αντίληψη πρακτικές. Όσο για τα βιτριολικά σχόλια του συνεργάτη σας Ν.Α.Σ. στη στήλη «επισημάνσεις», δηλώνω έκπληκτος για την επιχείρηση απαξίωσης μου.
Τέλος, είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία και την προβολή των θέσεων μας από την έγκριτη εφημερίδα σας. Επίσης, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα προβλήματα που βλέπει η εφημερίδα σας στην παράταξη μου θα τα λύσουμε μόνοι μας και θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο των συμπατριωτών μας από τη θέση της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφέρεια της Ηπείρου.

28-12-2021
Χρόνια Πολλά με Υγεία
Γιώργος Ζάψας».