Απάντηση για τις ζημιές στο Δήμο Νικ. Σκουφά από την Περιφέρεια

«Για τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Άρτας κ. Ευστάθιο Νάνο, ισχύει το απόφθεγμα: «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος», σημειώνεται στην απάντηση για τις ζημιές στο Δήμο Νικ. Σκουφά και την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στα οποία έκανε αναφορά με ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Άρτας με την παράταξη Ριζόπουλου κ. Ευστάθιος Νάνος, που δίνει με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία αναφέρει και τα εξής:

«Για τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Άρτας κ. Ευστάθιο Νάνο, ισχύει το απόφθεγμα: «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος». Θα πρέπει να αντιληφθεί πως οι ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα δεν προσφέρονται για μικροπολιτική, ειδικά από εκείνους που εκ του μακρόθεν εμφανίζονται ως παντογνώστες.
Ο κ. Νάνος, την επαύριο της πλημμύρας που έπληξε περιοχές της Άρτας, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου), εσιώπησε ή και αδιαφόρησε να ενημερωθεί για τις ζημιές και για ο, τι άλλο έκρινε σκόπιμο. Το έπραξε όμως την επομένη ημέρα (24 Δεκεμβρίου)-μετά από συνάντησή του με τη Δήμαρχο Νικ. Σκουφά- σπεύδοντας να προβεί σε σχόλια που τον εκθέτουν.

Αν ο κ. Νάνος φρόντιζε να είναι παρών κατά τις ώρες εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων, δεν θα είχε απορία για τη δήθεν μη κινητοποίηση της Περιφέρειας «στο βαθμό που όφειλε», γιατί θα είχε ιδία αντίληψη πως όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν- πλην ενός JCB του Δήμου Αρταίων- ήταν από την Περιφέρεια και χάρη σε αυτά αποφεύχθηκαν ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
Αν ο κ. Νάνος παρέμεινε «κρυπτόμενος» δεν θα είχε αυτοεκτεθεί ως ανίδεος και αδιάβαστος για το ζήτημα της κήρυξης περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή δεν γίνεται από την Περιφέρεια, όπως νομίζει, αλλά από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που όντως για τους Δήμους Νικ. Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη προέβη στην έκδοση της σχετικής απόφασης την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου (αριθμ. πρωτ. 9254/24-12-2019), σε λιγότερo από 24 ώρες από τη διαβίβαση του σχετικού αιτήματος από Περιφέρεια και Δήμους.

«Εμφανιζόμενος» ο κ. Ευστάθιος Νάνος, υποπίπτει και σε άλλο ατόπημα, όπως για την παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο. Δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν έγινε συζήτηση «μόνο με τον Περιφερειάρχη», όπως υποστηρίζει ψευδέστατα, αλλά συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του (Διευρυμένου) Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Φορέων, Εθελοντών και σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου.

Η κομματική χροιά που επιχείρησε να δώσει στην επίσκεψη του Γ.Γ., βρίσκεται μόνο στη δική του φαντασία και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει δώσει δείγματα γραφής για την οργάνωση, αλλά και τη λειτουργία των Συντονιστικών Οργάνων και επί προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως λύνοντας τη «σιωπή» του ο κ. Ευστάθιος Νάνος, αποδεικνύεται πως είναι ο καταλληλότερος για να εισηγηθεί τις λύσεις ώστε η Άρτα να εξαιρεθεί των πλημμυρικών φαινομένων το χειμώνα και της λειψυδρίας το καλοκαίρι. Τις περιμένουμε».