Απάντηση Παπαχρηστάκη Άλκη πρώην προέδρου αθλητικού κέντρου Δήμου Αρταίων

Λιθαράκι

“Αντιλαμβάνομαι την σύγχυση στην οποία βρίσκονται”

Με αφορμή λοιπόν όσα ειπώθηκαν στο Δ. Σ του δήμου Αρταίων από τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ που ένα ΜΈΡΟΣ του είναι και το πρώην αθλητικό κέντρο ότι οι προηγούμενοι πλην αυτού δεν έβαλαν ένα “λιθαράκι” προσωπικά θα αναφερθώ σε ορισμένα θέματα επ’ αυτού. Πρώτα, πρώτα κανείς αιρετός δεν μηδενίζει την προσφορά και την παρουσία προηγούμενων ανεξάρτητα από τι πιστεύει αλλά προσδιορίζει την δική του παρουσία και προσφορά.
Λοιπόν Κε πρόεδρε Σωτήρη Χριστουλη για απαρίθμησε μας το δικό σου λιθαράκι γιατί το δικό μου έχει ως εξής:

Α) ήμουν πρόεδρος από το 2007 έως το 2010 με καθημερινή παρουσία σε όλους τους αθλητικούς χώρους του νομικού προσώπου και με επαφή όλων των Σωματείων – ομάδων ποδοσφαίρου, αθλοπαιδιών, κολύμβησης, ενόργανης-ρυθμικής, στίβου για καταγραφή προβλημάτων και προσπάθεια για επίλυση αυτών στο μετρό του δυνατού.

Β) Το πρόβλημα των 14 υπαλλήλων λύθηκε και με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι το ανώτατο δημόσιο νομικό δικαστήριο της Ελλάδας που όφειλες να λύσεις διαβιβάζοντας στον επίτροπο την μισθοδοσία. Το πρόβλημα λύθηκε επί θητείας μου. .

Γ) Να αναφερθώ στους αθλητικούς χώρους ξεχωριστά γιατί αθλητικό κέντρο δεν είναι μόνο το κολυμβητήριο.
1)Ας ξεκινήσω από το κολυμβητήριο.
Α)Το κολυμβητήριο ήταν στην διάθεση του κοινού και ομάδων και η χρήση του χώρου γινόταν προγραμματισμένα από τους προπονητές – γυμναστές και τους υπαλλήλους του Αθλητικού Κέντρου σεβόμενοι όλοι τον αθλητικό αυτόν χώρο.
β) Το κολυμβητήριο όντως έκλεινε αλλά είχε πάντα χρονοδιάγραμμα περίπου 2 μηνών με εισήγηση του Προέδρου και απόφαση του Δ. Σ., καθώς επίσης υπήρχε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και επειδή το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό τα έξοδα λειτουργίας όσον αφορά το πετρέλαιο ήταν τεράστια και δεν μπορούσε ο προϋπολογισμός του Αθλητικού Κέντρου να ανταποκριθεί. Έτσι ήταν δυνατή η λειτουργία του κολυμβητήριου για περίπου 10 μήνες.
Παρ όλα αυτά μιλήσαμε και αποστείλαμε αίτημα στον τότε Υπουργό Αθλητισμού να γίνει το κολυμβητήριο Άρτας σε συνεννόηση Υπουργείου και ΓΓΑ προπονητήριο ΕΘΝΙΚΏΝ ΟΜΆΔΩΝ για κάλυψη εξόδων και η απάντηση ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Κατά την διάρκεια του κλεισίματος γινόταν προγραμματισμένη συντήρηση και ενδελεχής έλεγχος,
Συγκεκριμένα: έλεγχος – καθαρισμός και συντήρηση των 2 καυστήρων (μεγάλου και μικρού), έλεγχος και συντήρηση των συστημάτων χλωρίωσης, αλλαγή χαλαζιακής άμμου και φίλτρων νερού που είναι βασική προϋπόθεση καθαρότητας και χρήσης νερού της πισίνας, καθαρισμός και συντήρηση αγωγών εισροής και εκροής νερού από και προς την πισίνα, καθαρισμός της πισίνας και αλλαγή τυχόν σπασμένων πλακιδίων, συντήρηση και αλλαγή τυχόν προβλημάτων των αποδυτηρίων (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, χρώματα), καθαρισμός και εν γένει συντήρηση όλου του οικοδομικό συγκροτήματος του κολυμβητήριου.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου:
– Έγινε η ΣΥΝΔΕΣΗ κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου της αποχέτευσης και των ομβρίων υδάτων με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό του Δήμου και ταυτόχρονη κατάργηση των ΒΌΘΡΩΝ.
-Έγινε μελέτη εγκατάστασης εναλλακτικής μορφής θέρμανσης (υγραέριο) και λόγω μη εξεύρεσης κατάλληλης θέσης (κατοικημένη περιοχή-ρέμα στην πίσω πλευρά – σχολείο) δεν εγκαταστάθηκε.
-Έγινε σχολή υποβρύχιας εκπαίδευσης που παρακολούθησα πολλοί πολίτες και τα πτυχία τους αναγνωρίστηκαν για τον ΑΣΕΠ.
-Έγιναν αγώνες κολύμβησης περιφερειακού ηλικιακού πρωταθλήματος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.
-Έγιναν αγώνες Πόλο σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων.
-Έγινε πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ενόπλων Δυνάμεων.
-Έγινε εκμάθηση κολύμβησης από τα σωματεία σε χιλιάδες παιδάκια του Νομού ούτως ώστε η κολύμβηση το λεγόμενο μπάνιο στη θάλασσα να μην αποτελεί πρόβλημα για γονείς και παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγοντας τα χειρότερα σε μια χώρα με τόσες παραλίες και τόσους πνιγμός.
-Δημιουργήθηκε αποκλειστικά αίθουσα με Βάρη στην κλειστή αίθουσα του κολυμβητήριου για τις ανάγκες των αθλητών.

2)Γήπεδα Ποδοσφαίρου.
Εκσυγχρονίστηκαν και συντηρήθηκαν τα 5 γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου ως εξής :
-Όλα τα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου ήταν πλέον με φυσικό χόρτο.
-Επί θητείας μου κατασκευάστηκε το ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ στην μεγάλη κερκίδα του Δημοτικού σταδίου και ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια του γηπέδου.
-ΤΟ ΓΉΠΕΔΟ των Αγίων Αναργυρων εκτός από το φυσικό χόρτο που τοποθετήθηκε επί θητείας μου ολοκληρώθηκε η περίφραξη και κατασκευάστηκε η Μικρή Κερκίδα του γηπέδου καθώς επίσης και η γεώτρηση άντλησης νερού για το Πότισμα.
-Στο γήπεδο Γεώργιος ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ που πήρε την ονομασία λόγω του συμπολίτη μας Γιώργο ΓΙΟΛΔΑΣΗ ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Οικονομιδη, έγινε ανακατασκευή και επανασπορά του αγωνιστικού χώρου και ήταν ένα στολίδι στην περιοχή του Σκοπευτηρίου.
-Στο Γήπεδο Κωστακιών έγιναν παρεμβάσεις τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια για να είναι πιο λειτουργικό και χρήσιμο.
-Στο Γήπεδο Γλυκορίζου μετά την τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα έγινε το βοηθητικό γήπεδο που δίνει την δυνατότητα προπόνησης σε μικρές ηλικίες.
-Στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου με την ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων.
Κλείνοντας θα πω ότι όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου χρησιμοποιούνταν από τις ομάδες τόσο για Αγώνες όσο και για Προπονήσεις εβδομαδιαίως με τον απόλυτο σεβασμό του χώρου και της συντήρησης απεναντίας στην σημερινή χρήση και την αλγεινή εικόνα που παρουσιάζουν.

3)Κλειστό γυμναστήριο.
Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και παρεμβολές ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες ευρωπαϊκών παιχνιδιών χωρίς προβλήματα υγρασίας και φωτισμού.
Ταυτόχρονα οι εργασίες στο Τ9 προχωρούσαν αργά μεν αλλά σταθερά ούτως ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό, αν και ο πρόεδρος και η δημοτική αρχή ξέχασε να κατασκευάσει γήπεδο χαντ μπωλ στον εξωτερικό χώρο για ένα άθλημα που οφείλει την κατασκευή του το κλειστό αυτό γήπεδο.

4)Στίβος :
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρώτη μελέτη για το ταρτάν έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου επί θητείας μου (συγκεκριμένα από τον Κο Αρχιμανδριτη) (μπορώ να σας δώσω την τότε μελέτη) και ήταν προπομπός για να τοποθετηθεί ο ελαστικούς τάπητα ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας από την θητεία του Δημάρχου Παπαλέξη.
Επίσης τοποθετήθηκαν στην οροφή του σκέπαστρου φωτεινοί προβολείς ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν προπόνηση οι αθλητές και τις ώρες που
Επειδή μπορώ να γράφω συνεχώς ένα θα πω, για μένα το Αθλητικό Κέντρο ήταν το δεύτερο σπίτι μου για τέσσερα χρόνια, ήξερα και την τελευταία γωνία, προσπάθησα για το καλύτερο, να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονισθούν οι Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, εμένα κύριε πρόεδρε του ΚΚΜΠΑΠ αγαλλιάζει η ψυχή μου όταν βλέπω παιδιά να αθλούνται στους αθλητικούς χώρους γιαυτό προσπάθησα να βάλω πολλά λιθαράκια και όχι να κάνω τους αθλητικούς χώρους κλειστούς, απροσπέλαστους και κορνίζες.

Και κλείνοντας κύριε πρόεδρε επί του προκειμένου που διατυμπανίζεις όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση μπορείς να μας ενημερώσεις για το έργο γιατί οι πληροφοριακές πινακίδες δημοσίου έργου που πληροφορούν το κοινό για τα βασικά στοιχεία του έργου δλδ τον φορέα υλοποίησης, τον τίτλο, τον ανάδοχο τον προϋπολογισμό, τον χρόνο υλοποίησης, την χρηματοδότηση κλπ που βάσει νόμου πρέπει και είναι υποχρεωτικές να υπάρχει σε εμφανές σημείο γιατί δεν τις βλέπουμε πουθενά.
Κύριε πρόεδρε όταν κατέχεις θέση αιρετού και δημοσίου συμφέροντος καλό είναι να λύνεις τυχόν προβλήματα και όχι να μηδενίζεις την προσφορά των προηγούμενων για να καλύπτεις τον εαυτό σου – για την ιστορία στο Αθλητικό κέντρο υπήρξαν άλλοι 6 πρόεδροι που ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του).