Απεργία των Δικαστικών Υπαλλήλων Άρτας

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Άρτας μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 21 Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε τη συμμετοχή των μελών του, στην Πανελλαδική 24ωρη Κλαδική Απεργία που προκήρυξε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Ο.Δ.Υ.Ε., για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022.
Όπως σημειώνεται και σε ανακοίνωση που υπογράφουν για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ. Ν. Άρτας ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χρήστος Κωστανίκος και ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νικόλαος Καράμπαλης, αναφέρει:

« Την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, απαντούμε με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που θα δώσει η συμμετοχή ΟΛΩΝ, για να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας και να πετύχουμε τους στόχους μας.
Σταθερά και αταλάντευτα προτάσσουμε και αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα του Κλάδου μας, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης.
Γιατί οι συνθήκες στα Δικαστήρια θα γίνουν καλύτερες, μόνο εάν:
-ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ
– ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
-ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
-ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ(όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων)
-ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ(κτιριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες)
– ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής (για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας)
-ΑΥΞΗΘΟΥΝ(τουλάχιστον στο διπλάσιο) ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ (για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους).
Να σημειωθεί πως υπήρξε συγκέντρωση στην είσοδο του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ.