Απεργία 9 Νοέμβρη – Συγκέντρωση 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής και οργανώσεις καλούν στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, με την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο.
«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και των ΚΥ του νομού, απέναντι στην διάλυση του ΕΣΥ και των δομών του. Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της. Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022 καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας», σημειώνεται σε ανακοίνωσηπου εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας και η 3μελής των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Κάλεσμα με ανακοίνωσή τους κάνει και Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Άρτας σημειώνοντας πως «…οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 ΧΡΟΝΙΑ τώρα όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας (…) ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ πρέπει να νιώσει κάθε συνάδελφος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ που εμμένει στην απαράδεκτη άποψη ότι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι «πρέπει να φύγουν από το ΕΣΥ και να αντικατασταθούν, ασχέτως πανδημίας». Ακόμη πιο εξοργιστική είναι η δήλωση του ότι «εξετάζουμε να υπάρξει συνολικό πρωτόκολλο (… υποχρεωτικού;;;;;;) εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που μπορεί να συνδυάζονται με ηπατίτιδες ή με διάφορες άλλες ασθένειες. Αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται και σε άλλες χώρες». Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση του αναδεικνύονται ως οι χειρότεροι «αντιεμβολιαστές» δεδομένου ότι η υποχρεωτικότητα με το βούρδουλα και η επιβολή ποινών είναι σίγουρος τρόπος για να υπονομευθεί συνολικά η έννοια του εμβολιασμού για την πρόληψη ασθενειών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Συμμετέχουμε μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!»

ΣΥΡΙΖΑ
Κάλεσμα στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ αναφέροντας « ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ στις 10:00
Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα.
Αγωνιζόμαστε για
➤ Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων
➤ Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
➤ Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, στηρίζει τους λίγους και λεηλατεί την κοινωνία. Για την πλειονότητα των πολιτών δεν βγαίνει ο μήνας. Ο μισθός με δυσκολία καλύπτει τις ανάγκες του πρώτου δεκαπενθήμερου.
Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της κοινωνίας:
✔ Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ
✔ Ανάκτηση του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο
✔Αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου (μοντέλο Ιβηρικής)
✔ Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%
✔ Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ
✔Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%
Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοπική επιτροπή Άρτας στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με την απεργία στις 09 Νοεμβρίου
– Υπερασπίζουμε την ζωή μας: ενάντια στο τρομερό κύμα ακρίβειας που λεηλατεί το μεροκάματο. Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση, στα καύσιμα, στα βασικά προϊόντα διατροφής και κατανάλωσης φέρνουν σε αδιέξοδο τα λαϊκά νοικοκυριά.
– Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας! Ενάντια στη καταιγίδα αντεργατικών μέτρων με κορυφή το έκτρωμα του Χατζηδάκη του ψηφίστηκε το περσινό καλοκαίρι..
– Λέμε όχι στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με την ευθυγράμμιση της με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα του τεράστιου ανταγωνισμού των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων για την παγκόσμια κυριαρχία, για το μοιρασιά της πίτας των αγορών, των πρώτων υλών και των ενεργειακών και εμπορικών δρόμων».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ
Όλοι στην απεργία!
Στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας (ΟΑΣΝΑ) την Κυριακή 6 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων Πολυδρόσου, Πέτα-Κλειστού, Κομποτίου, Άνω Πέτρας και Φιλοθέης, αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10π.μ., λόγω των οξυμένων προβλημάτων του κόστους παραγωγής, των αυξήσεων στο ρεύμα, των εξευτελιστικών τιμών στο ακτινίδιο και στην ελιά, που οδηγούν στον αφανισμό εκατοντάδες μικροπαραγωγούς της περιοχής της Άρτας.
Η ΟΑΣΝΑ καλεί τους αγρότες της περιοχής να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία της περιοχής καταδικάζοντας την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά που μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες αγρότες, το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Την Τετάρτη να πλημμυρίσει η πόλη της Άρτας από απεργούς εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και νεολαία κόντρα και ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων μας καλεί να κλείσουμε τα μαγαζιά μας στις 09 Νοέμβρη συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, που αναφέρει τα εξής:
Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,
Είναι υποχρέωση όλων εμάς των εμπόρων του Αγρινίου να συμμετέχουμε στην Απεργία:
-Γιατί η ακρίβεια μας αφορά όλους.
-Γιατί το ενεργειακό κόστος μας πνίγει καθημερινά σαν θηλειά στο λαιμό.
-Γιατί η αισχροκέρδεια των λίγων έναντι των πολλών με πολιτικές αβάντες αποτελεί πρόκληση.
-Γιατί δεν μπορεί μια ζωή να υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνάνε οι λίγοι.
-Γιατί πλέον τα εισοδήματα των συμπολιτών μας δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες.
-Γιατί αν δεν έχει κάποιος να ταΐσει τα παιδιά του, πως θα μπει να ψωνίσει καινούρια ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.λπ. ;
– Γιατί εδώ και τόσα χρόνια εν τέλει βιώνουμε Ανθρωπιστική Κρίση και Κρίση αξιών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εμπόρων στον πεζόδρομο της Παπαστράτου την Τετάρτη 09/11 από τις 09:00 π.μ.