Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό- Κομπότι

Μια σημαντική σύνδεση, που θα εξυπηρετεί παραγωγικές ημιορεινές περιοχές βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, εχει ολοκληρωθεί μεγάλο τμήμα και συγκεκριμένα: Α. των εκσκαφών-χωματουργικων εργασιών,
Β. άρση καταπτώσεων, Γ. Σωληνωτών οχετών.
Έχει γίνει δουλειά στις εκσκαφές (διάνοιξη), ώστε να επιτευχθεί μεγάλο εύρος καταστρώματος , βελτίωση γεωμετρικής καμπύλης και ερυθράς οδού, ενώ στην επόμενη φάση θα ολοκληρωθούν τα τεχνικά έργα με τσιμεντοστρώσεις , ρείθρα και η βάση οδοστρωσίας

Δήμος Νικολάου Σκουφά
Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 από τις 09:30 π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχείο του Κομποτίου, κλιμάκιο KOMY του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσει λήψεις δειγμάτων για τον Covid-19 στους κατοίκους της περιοχής.

Δωρεά στους πληγέντες της Καρδίτσας
Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας της Ένωσης Ελλήνων
Χημικών προσέφερε το ποσό των 500€ στους πληγέντες της Καρδίτσας για αγορά
τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, προσέφερε το ποσό των 500€ στη δομή
φιλοξενίας «Αγία Ελένη» για αγορά ειδών και βοηθημάτων για παιδιά με ειδικές
ανάγκες.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου-Κέρκυρας- Λευκάδας
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κυριακάκου Γεωργία
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Βαγενάς Γεώργιος

Δήμος Ηγουμενίτσας
Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες 
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το έργο με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 103.000,00€ (74.400 € από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και 28.600 € με ιδίους πόρους του Δήμου).
Το έργο αφορά σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στο να γίνουν τα σχολικά κτίρια φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος από τις ράμπες θα πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ είσοδο, κίνηση, περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στέκεται έμπρακτα δίπλα στις σχολικές κοινότητες, επενδύοντας σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για μαθητές και μαθήτριες. Με την κατάθεση ώριμων φακέλων, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Βούλα Πατουλίδου: Η ΖΩΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
Ένας “Ευρωπαίος 60χρόνων” έρχεται “να συνεχίσει τη ζωή του” εν μέσω πανδημίας, στην ασφαλή αγκαλιά της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα … Η ΖΩΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 10.00 π.μ θα τον “υποδεχθεί ” στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.
Πρόκειται για είναι ένα φυσικό 60χρονο έλατο ύψους 10 μέτρων, που θα μεταφυτευθεί στον χώρο του κεντρικού κτιρίου της περιφέρειας, στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, προσφορά του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και συνεισφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης.