Αποκριάτικες εκδηλώσεις: Αρνητική η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, που συνεχίζεται με ένταση αλλά και οι αριθμοί νεκρών και εισαγωγών έβαλε τέλος και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, αφού η Εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι αρνητική προς την Κυβέρνηση.
Η τελική απόφαση βέβαια θα ληφθεί από την Κυβέρνηση, και θεωρείται πως αν εφαρμοστεί χωρίς «εκπτώσεις» η εισήγηση για 3η συνεχή χρονιά δεν θα πραγματοποιηθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις και στην Ήπειρο.
Η μεγάλη διασπορά που υπάρχει στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκε και με τα προχθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, καθώς τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 761, τα οποία κατανέμονται σε Γιάννενα 442, Άρτα 118, Πρέβεζα 107, Θεσπρωτία 94 με τη διασπορά του κορωνοϊού μα είναι μεγάλη και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.
Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ την περασμένη εβδομάδα πανελλαδικά το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,49% και στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου το ποσοστό ξεπέρασε το 3%, και συγκεκριμένα στην Άρτα ήταν 3,49%, στη Θεσπρωτία 3,63%, στην Πρέβεζα 3,46% και στα Γιάννενα 3,3%!