Απολογισμός Περιφέρειας Ηπείρου

Κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Σε διάφορα θέματα άσκησαν κριτική οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφερειακή Αρχή για τον απολογισμό της, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2020.
Ο επικεφαλής της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών Γιώργος Ζάψας, μίλησε για τη λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου, μιλώντας για την έλλειψη 270 υπαλλήλων από το οργανόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου που αδυνατίζει την απόδοση του μηχανισμού της Περιφέρειας.

Ακολούθως άσκησε κριτική για τις χαμηλές επιδόσεις στην ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, ζήτησε πρωτοβουλίες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου και μίλησε για οριακά νόμιμο τρόπο ανάθεσης έργων με το περίφημο άρθρο 32.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», κ. Ριζόπουλος μίλησε για έλλειμμα παραγωγικής ανάπτυξης στην Ήπειρο, ποσοστά υψηλής ανεργίας που κρατούν την περιοχή πίσω. Για τα αιολικά στο Μέτσοβο εκτίμησε πως δεν έχει τελειώσει η υπόθεση, χαρακτήρισε λάθος τακτική τη λογική του προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επανέλαβε την κριτική του για το Τεχνολογικό Πάρκο.

Από την παράταξη «Ήπειρος Όλον» ο επικεφαλής Δημήτρης Δημητρίου, εστίασε την κριτική του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο, άσκησε σκληρή κριτική για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίζοντας πως τους όρους έθεσε μόνη της η Περιφερειακή Αρχή, με άδικους όρους που άφησαν το 50% των αιτήσεων εκτός.