Αποστολή βοήθειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Πρώτη αποστολή βοήθειας με τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας πραγματοποίησε σήμερα το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η βοήθεια εστάλη, μετά από σχετική συνεννόηση, στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Καρδίτσας για να δοθούν άμεσα στους πληγέντες και η επόμενη αποστολή προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προς το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων.
Όπως ενημερώνει το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Επειδή έχει συγκεντρωθεί αρκετό υλικό η συγκέντρωση προς το παρόν σταματά και εάν απαιτηθεί νέα προσφορά αυτό θα γίνει γνωστό με νέα μας ανακοίνωση».

Μουσικό Σχολείο Άρτας
Κατατακτήριες εξετάσεις σχολικού έτους 2023-24
Σύμφωνα με ενημέρωση το Μουσικό Σχολείο Άρτας πρόκειται να πραγματοποιήσει κατατακτήριες εξετάσεις για τις παρακάτω θέσεις:
Τάξη Γ΄ Γυμνασίου : 10 θέσεις
Τάξη Α΄ Λυκείου : 10 θέσεις
Τάξη Β΄ Λυκείου : 3 θέσεις
Τάξη Γ΄ Λυκείου : 10 θέσεις
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:00.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 14:00.
Πληροφορίες: 2681085364

Από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)
Παρουσίαση των βιβλίων του Καθηγητή Παναγιώτη Τσαμάτου
O Δήμος Ιωαννιτών, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ) και το Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου (ΙΜΙΑΧ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτου:
«Μουργκάνα-Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη ένα σκαληνό ταξίδι
… και άλλες βορειοδυτικές ιστορίες»
και «Ιδιοχείρως»,
που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20-9-2023 και ώρα 7 μ..μ.. στην αίθουσα «Δημήτριος Χατζής» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών (Παλαιά Σφαγεία) . Θα μιλήσουν ο Σπύρος Εργολάβος, Φιλόλογος-Συγγραφέας, Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΣΗ, ο Κωνσταντίνος Πέτσιος Καθηγητής της Ιστορίας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος του ΙΜΙΑΧ και ο Παναγιώτης Τσαμάτος, Ομότ. Καθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης, Πρόεδρος της ΕΛΣΗ Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει o Αλέκος Φαρμάκης, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΗ.
Μέρος των εσόδων από τη διάθεση των βιβλίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας–Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών.

Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα,Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Συμεών Διαμαντίδης, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΕΠΑΣ Μαθητείας & ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις του αύριο», με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα.
Το πλαίσιο του μνημονίου περιλαμβάνει:
•τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, σε ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, με στόχο την ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα με εξαγωγικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζουν έλλειψη εργαζομένων
•την εξασφάλιση πρακτικής άσκησης καταρτιζόμενων και μαθητευόμενων της ΔΥΠΑ σε θέσεις που προσφέρουν οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ
•τη συνεργασία στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ και
•την ενημέρωση επιχειρηματιών–εξαγωγέων για την εύρεση κατάλληλου προσωπικού και την κατάρτιση του προσωπικού που απασχολούν, με έμφαση στην εξωστρέφεια και στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Η ΔΩΔΩΝΗ Συμμετέχει στο Μενού των Χρυσών Σκούφων 2023 με την αγαπημένη Φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, για 3η συνεχόμενη χρονιά αποτέλεσε χορηγό στην υψηλού κύρους τελετή απονομής των βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι», η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.
Στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων συμμετείχαν και μαγείρεψαν οι 11 πιο επιδραστικοί σεφ στην Ελλάδα, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσω ψηφοφορίας που διοργάνωσε το Αθηνόραμα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 σεφ εγνωσμένων ικανοτήτων και κύρους.
Η ΔΩΔΩΝΗ, πρωταγωνίστησε με την εκλεκτή και πολυβραβευμένη Φέτα ΠΟΠ ως κύριο συστατικό για το φετινό μενού. Το πάντρεμα της Φέτας ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ με τη γαστρονομική τεχνογνωσία των καταξιωμένων σεφ δημιούργησε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που αιχμαλώτισε τις αισθήσεις όλων των παρευρισκόμενων.
Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίξαμε για άλλη μια χρονιά την τελετή απονομής των βραβείων. Φέτος, η συνεργασία μας απέκτησε ιδιαίτερη σημασία καθώς επικεντρωθήκαμε στην ανάδειξη της εξαιρετικής γεύσης της Φέτας ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ. Το “πάντρεμα” της φέτας μας με όλες τις δημιουργίες του μενού ήταν μια απόδειξη της δέσμευσής μας για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στη διατήρηση της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδας, αγκαλιάζοντας παράλληλα την καινοτομία. Πιστεύουμε στη δύναμη των συστατικών υψηλής ποιότητας για την ανάδειξη της ελληνικής γεύσης!»