Αποτελέσματα εκλογών του συλλόγου "ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΤΑΣ"

Ο σύλλογος με την επωνυμία “ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΤΑΣ” πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 Τακτική Γενική Συνέλευση και διενήργησε εκλογές με σκοπό την ανάδειξη του πρώτου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής με τριετή θητεία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η συμμετοχή των μελών του συλλόγου ήταν μεγάλη και οι ζυμώσεις με την ανταλλαγή απόψεων για τις πρώτες δράσεις ξεκίνησαν.

Οι αρχαιρεσίες του συλλόγου διενεργήθηκαν από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή. Μετά την καταμέτρηση των σταυρών που έλαβε κάθε υποψήφιος εκλέγονται για το Διοικητικό Συμβούλιο ως τακτικά μέλη οι έξι πρώτοι σε σταυρούς, που είναι κατά σειρά οι Κωνσταντίνα Νικολάου, Αικατερίνη Σχισμένου, Γεωργία Τζιομάκη, Γεώργιος Γκαρτζώνης, Γεώργιος Παπαντζίκος και Νεκταρία Στούκα και ως αναπληρωματικά μέλη οι Ευάγγελος Μπόμπορης και Θεοφάνης Τσαμπάκης. Οι κυρίες Τζιομάκη και Σχισμένου ισοψήφησαν. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου είναι μόνιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το καταστατικό, με αναπληρώτρια την κα Θεοδώρα Κοντογιάννη τμηματάρχη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Αντίστοιχα, για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς, που είναι κατά σειρά οιΕυθαλία Τσιαμπούλα, Άννα-Γιούλη Ευταξία και Βασιλική Μανούση και ως αναπληρωματικό μέλος ο Γρηγόριος Αναγνωστόπουλος. Οι κυρίες Ευταξία και Μανούση ισοψήφησαν.

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 το νεοεκλεγέν Διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα. Μετά από μυστική ψηφοφορία κατέλαβαν τις θέσεις ως εξής:Πρόεδρος Κωνσταντίνα Νικολάου, Αντιπρόεδρος Γεωργία Τζιομάκη, Γενικός Γραμματέας Αικατερίνη Σχισμένου, Ταμίας Γεώργιος Παπαντζίκος, Μέλη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Γεώργιος Γκαρτζώνης και Νεκταρία Στούκα.
Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε σε όλα τα μέλη του συλλόγου που έλαβαν μέρος στις εκλογές καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας για τη φιλοξενία και τη διαρκή υποστήριξη.

Όλα τα μέλη του συλλόγου, σαν μια μεγάλη δυνατή ομάδα, θα βρούμε τον τρόπο να κάνουμε πράξη τους σκοπούς του συλλόγου, με πρωτοτυπία και προσαρμοστικότητα στη συγκυρία. Ας επιδιώξουμε την υλοποίηση των στόχων μας καινοτόμα, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του καθενός μας, την τεχνολογία, αναπτύσσοντας συνέργειες και συνεργασίες με αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, με φορείς και όχι μόνο, μέσα από μια διαφορετική οπτική.