Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (14.877) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
•(404) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(121) στην Αττική,
(41) στην Κεντρική Μακεδονία,
(35) στη Δυτική Ελλάδα,
(33) στη Θεσσαλονίκη,
(25) στο Νότιο Αιγαίο,
(23) στα Ιόνια Νησιά,
(21) στην Πελοπόννησο,
(19) στην Κρήτη,
(19) στο Βόρειο Αιγαίο,
(17) στην Ήπειρο,
(17) στη Στερεά Ελλάδα,
(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(15) στη Θεσσαλία και (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.446) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.
Επίσης, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική, για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ.
•(11) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθη (1) άτομο.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (68) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (10) άτομα.
•(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30) σχετικές παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Και η Άννα Ζώβα στον ΓΑΣ ΓΙΑΝΕΝΝΑ

Ολοκληρώθηκε άλλη μια μεταγραφική κίνηση για τον ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ καθώς η 22χρονη ακραία Ζώβα Άννα προστέθηκε στο ήδη ανανεωμένο ρόστερ της ομάδας.
Η νεαρή Αρτινή αθλήτρια ξεκίνησε από την ομάδα του ΑΟ Φιλίας και στη συνέχεια πέρασε στον ΓΣ ΑΡΤΑΣ. Αγωνίσθηκε επίσης στις Αμαζόνες Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης όπου με προπονητή τον Μάκη Δημητριάδη έβαλε σταθερές βάσεις για την μετέπειτα καριέρα της.
Η Άννα Ζώβα –σύμφωνα με τον Σύλλογο- έρχεται να βοηθήσει τη γυναικεία ομάδα με τη παρουσία της και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Η ίδια δήλωσε στο site του συλλόγου:
«Είναι τιμή και χαρά μου, που την φετινή χρόνια θα εκπροσωπήσω την ομάδα του ΓΑΣ που τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στην κορύφωση του Γιαννιώτικου βόλεϊ. Αρχικά θα ήθελα να υπέρ ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Κο Σκούρα την διοίκηση και το προπονητικό team για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Από μεριάς μου θα προσπαθήσω για το καλύτερο, υπόσχομαι στην συνεχή εξέλιξη και βελτίωσή μου, με επιμονή, σκληρή δουλειά και αγάπη για το άθλημα και την ομάδα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία και επικοινωνία τόσο με τις συμπαίκτριές μου όσο και με την διοίκηση της νέας μου ομάδας ώστε να επιτευχθούν οι φετινοί στόχοι. Τέλος εύχομαι μια χρόνια χωρίς τραυματισμούς και πολλές επιτυχίες».

*25/7/2020 ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ 2020 Η Ελπίδα Γιώτη για μία ακόμη φορά έκανε γνωστή την Άρτα τερματίζοντας σε έναν άλλο ULTRA 70χλμ έχοντας την πρωτιά της μεγαλύτερης ηλικιακά αθλήτριας του αγώνα με την συμπαράσταση από τις Πηγές Κωστηλάτας και δύο φίλων που διατηρούν την ανωνυμία τους.

Γ.Βρούτσης: Θετικότο ισοζύγιο της ΕΡΓΑΝΗ Ιουλίου
Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης σε περιβάλλον πανδημίας λόγω του COVID-19 για τον μήνα Ιούλιο 2020,αποτυπώνει ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα, συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες, λόγω του ετεροχρονισμένου «ανοίγματος» του τουρισμού.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των επόμενων μηνών και τις επιπτώσεις της πανδημίας και της ύφεσης στην αγορά εργασίας. Συνολικά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, θα συνεχίσει με στοχευμένες πολιτικές, ενέργειες και δράσεις, με υπευθυνότητα και χωρίς εφησυχασμό να υποστηρίζει την διατήρηση θέσεων εργασίας, έχοντας στο επίκεντρο την υγεία και την προστασία των εργαζομένων.