Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 28-09-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (25) παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
-(18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων, ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
o-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
o-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
o-11- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
o-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(7) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων, ύψους -300- ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων:
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
o-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου του Δήμου Νικολάου Σκουφά
Ένα νέο απορριμματοφόρο παρέλαβε σήμερα ο δήμος μας, ενισχύοντας έτσι τον στόλο οχημάτων του στον τομέα της καθαριότητας.
Το απορριμματοφόρο τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κυβικών και κόστους 150 χιλιάδων ευρώ, αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Στον Δήμο Ζηρού με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο βελτίωση υποδομών Ελευθεροχωρίου
Ένα ακόμη σημαντικό έργο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης στον Δήμο Ζηρού. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Η πράξη αφορά την κατασκευή έργων για τον εκσυγχρονισμό υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειας στον οικισμό Αγία Κυριακή στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας, όπως σύγχρονος φωτισμός του οδικού δικτύου με φωτιστικά τύπου led, κατασκευή νέας παιδικής χαράς, αποκατάσταση και αναβάθμιση γηπέδου 5×5, καθώς και αποκατάσταση – αναβάθμιση χώρων αναψυχής.
«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου» τόνισε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.