ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΙΑΝΤΖΙΑ

Αγαπημένε Γρηγόρη Τζιαντζιά,

Είσαι κι εσύ ένας απ΄ τους κανταδόρους της αξέχαστης παρέας του αλησμόνητου Σ π ύ ρ ο υ Ζ α ρ κ α λ ή , που γιόμιζε τις γειτονιές και τα σοκάκια της πόλης της Αρτας μας με ερωτικά και νοσταλγικά τραγούδια που κάναμε στις όμορφες Αρτινιές της γενιάς μας . Κι απ’ την πα-
ρέα μας αυτή αφήκατε εμένα τελευταίο εν ζωή να κουβαλάω με περηφάνια βέβαια όλες τις συγκινητικές θύμησες απ’ τα κανταδόρικα σεργιάνια μας σ΄όλη την πόλη μας .
Υπήρχαν και κάποιες ξεχωριστές πανσέληνες καλοκαιριάτικες νυχτιές που πηγαίναμε στο γιαλό και κάναμε καντάδες στην ολοπόρφυρη Σελήνη, όπου έβγαινε μια ξεχωριστή μελωδία και στα μουσικά όργανα και στις φωνές μας που μας μάγευε κι εμάς τους ίδιους ! Και περάσαν κάποια χρόνια για να καταλάβουμε Γρηγόρη ότι τις καντάδες αυτές δεν τις κάναμε στην ολόφυλλη Σελήνη αλλά, μέσω αυτής , τις κάναμε στους εαυτούς μας για τα πανανθρώπινα καλούδια της Δικαιοσύνης , του Αμοιβαίου Σ’αγαπώ και του πολύπλευρα εβεργετικού Ερωτα και ερωτικού τραγουδιού για Ανθρώπους και Αξίες που κουβαλάμε αέναα, συνειδητά και με καμάρι μέσα μας !
Και για όλες τις πολυπόθητες εκείνες καντάδες μας , που τις χαιρόντουσαν όλοι οι Αρτινοί με ¨μπράβο και νυχτιάτικα κεράσματα ¨ υπήρχαν δυστυχώς και κάποιοι βαλτοί χωροφύλακες που μας κάνανε μηνύσεις για δήθεν « διατάραξη της νυκτερινής κοινής ησυχίας των περιοίκων» ! Και όταν οι περίοικοι έβγαιναν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια και φώναζαν στον χωροφύλακα ότι

« Μας αρέσουν τα τραγούδια και δεν διαταράσσουν την ησυχία μας» , ο χωροφύλακας τους φώναζε «Δεν με νοιάζει , γιατί κάνουν και διατάραξη της ησυχίας της νύχτας !!! . . .»
Και στο Δικαστήριο Ο Πρόεδρος χαμογελώντας με τις τέτιες κατηγορίες μας αθώωνε ! . . .
Γράφω τελειώνοντας αγαπητέ μας Γρηγόρη τα ονόματα απ την αξέχαστη σε μουσική και φωνές παρέα του Σπύρου Ζαρκαλή που ήταν και ο γεννητοράς της :
Σπύρος Ζαρκαλής με την κιθάρα του, Βασίλης Δέτσικας με την κιθάρα του, Γρηγόρης Τζιαντζιάς με την κιθάρα του, Βασίλης Λιγούρας , Γιώργος Δέτσικας με την κιθάρα του , Στράτος Σαρλής με το ακορντεόν του , Πάνος Παπαθεοδώρου με την κιθάρα του, Λάκης Μπιτζιλέκης και Νίκος Ρίγγας . Και όλοι μαζί τραγουδάγαμε πολύπλευρα ερωτικά τραγούδια, τα οποία σημαίνουν τον πολυδιάστατα ερωτικό Ανθρωπο , που σαρκώνουν το πανανθρώπινο αμοιβαίο σ’ αγαπώ , την οικουμενική ευεργετική και αρμονική Δικαιοσύνη και το πολύπλευρα ωφέλιμο ερωτικό τραγούδι !

Αυτή η ερωτική κανταδόρικη συντροφιά θα μείνει άσβηστη στις θύμησες της Αρτας μας .
Μαζί με την αγαπημένη σου Βάσω και τα αγαπημένα σας παιδιά σε αποχαιρετάμε διατηρώντας άσβηστες τις μνήμες μας .
Ω ρ α σ ο υ κ α λ ή .
Ν ί κ ο ς Ρ ί γ γ α ς