Από ΜΙΑ… ΠΕΝΤΕ οι θέσεις γιατρών στην Άρτα

Μετά τις Αντιδράσεις Διόρθωση της προκήρυξης για τα Νοσοκομεία Ηπείρου

Στις 28 οι θέσεις γιατρών για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Και ανακοίνωση από τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Στύλιο

 

Γ. Στύλιος: Προχωρά η ενίσχυσή του Νοσοκομείου της Άρτας 
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν για την προκήρυξη μόλις μίας θέσεως γιατρού στο Νοσοκομείο της Άρτας, τελικά οι θέσεις γιατρών που προκηρύσσονται για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου έγιναν από 23 έγιναν 27.
Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε διόρθωση της απόφασης για την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ οι θέσεις για την Άρτα έγιναν από μία σε πέντε, αποκαθιστώντας την κατάφωρη υποβάθμιση σε βάρος του Νοσοκομείου Άρτας.

Να σημειωθεί πως ανακοίνωση για την διόρθωση εξέδωσε ο βουλετής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ενώ είχε αντιδράσει έντονα το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.’Αρτας και η 3μελης Επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας, που στην ανακοίνωσή τους τόνιζαν πως «Το σχέδιο της υποβάθμισης του νοσοκομείου της Άρτας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Απόδειξη η τελευταία προκήρυξη για μόνιμο ιατρικό προσωπικό όπου και πάλι για το Νοσοκομείο Άρτας υπάρχει μόνο μία θέση γιατρού. Πριν ακριβώς ένα χρόνο σε αντίστοιχη προκήρυξη δεν υπήρχε ούτε μία! Με τις 37 από τις 96 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού κενές, με κλινικές και τμήματα να λειτουργούν με 1 μόνιμο γιατρό ( ακτινοδιαγνωστικό), με 2 μόνιμους γιατρούς ( ΜΤΝ), με 3 μόνιμους γιατρούς ( πνευμονολογική, ψυχιατρική, γυναικολογική-μαιευτική, χειρουργική, ορθοπεδική, παθολογική) και κάποιους συνταξιούχους που μένουν με παράταση ή «έρχονται» με μπλοκάκι, με ελάχιστους ειδικευόμενους, με «εντέλλεσθε» για εφημερίες, με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από και προς άλλα Νοσοκομεία, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, η 6η Υ.ΠΕ., η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι απόλυτα ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΥΠΟΛΟΓΟΙ για την πορεία υποβάθμισης του Νοσοκομείου».

Σταγόνα στον ωκεανό
Στην πρώτη προκήρυξη της μίας θέσης είχε αντιδράσει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Άρτας, που μετά την διόρθωση επανήλθε κάνοντας λόγο πως « Οι επικοινωνιακές φιοριτούρες και οι υψηλές “παρεμβάσεις”, δε συγκινούν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Άρτας, ούτε τους πολίτες του νομού».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως «Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι εγκρίσεις για προκηρύξεις μιας (1) θέσης ανά ειδικότητα δεν επαρκούν για να καλύψουν τα 37 κενά στην ιατρική υπηρεσία, ειδικά αν έχουν ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή έως και 9 μήνες από τώρα. Θα δούμε και σε άλλες κλινικές να καλούνται οι διευθυντές να συμπληρώσουν τις εφημερίες όπως-όπως όταν αδυνατούν να δώσουν ένα πλήρες πρόγραμμα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εξαίρεση βέβαια αποτελούν οι 2 θέσεις για χειρουργούς, που προφανώς προορίζονται να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκαταστήσουν την υγεία τους. Η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας παραμένει σταθερή στη διαδοχή των κυβερνήσεων, αλλά κάπου πρέπει να μπει φρένο! Η μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας ή σε αποκλειστικά επί πληρωμή χειρουργικό κέντρο δε θα γίνει ανεκτή! Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας είναι σταγόνα στον ωκεανό των σύγχρονων αναγκών σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη. Οι πολίτες της Άρτας δικαιούνται πλήρεις & δωρεάν παροχές υγείας!

Γιώργος Στύλιος
Ενισχύεται το Νοσοκομείο με 5 νέες θέσεις γιατρών, κάνει λόγο σε δική του ανακοίνωση ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, σημειώνοντας πως «5 Νέες Θέσεις γιατρών προκηρύσσονται για το Νοσοκομείου της Άρτας».
Στην ανακοίνωση αναφέρει πως:
• «Προχωρά η ενίσχυσή του Νοσοκομείου της Άρτας με νέους γιατρούς»

Με προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 6ΑΞ6465ΦΥΟ-Θ2Χ) που αναρτήθηκε στις 5 Μαρτίου στη Διαύγεια, προβλέπεται η ενίσχυση του Νοσοκομείου της Άρτας με 5 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών. Συγκεκριμένα προκηρύσσονται:
1. Μια θέση (1) Διευθυντή Ακτινολογικής Κλινικής
2. Μια θέση (1) Χειρούργου Επιμελητή Α’
3. Μια θέση (1) Χειρούργου Επιμελητή Β’
4. Μια θέση (1) Εσωτερικής Παθολογίας Επιμελητή Β’
5. Μια θέση (1) Καρδιολόγου Επιμελητή Β’

Με αφορμή την προκήρυξη, ο βουλευτής Άρτας ΝΔ Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Η Άρτα διαθέτει ένα καλό Νοσοκομείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα. Οφείλουμε όλοι με σοβαρότητα να το διαφυλάξουμε. Η δημιουργία λαθεμένων ή παραπλανητικών εντυπώσεων στρέφεται εναντίον του Νοσοκομείου και δεν εξυπηρετεί τους πολίτες του Νομού. Η ενίσχυσή του Νοσοκομείου με πέντε νέες θέσεις γιατρών αποτελεί ένα καλό νέο για την Άρτα. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους. Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να μάχομαι για το Νομό μας».
Αναλυτικά οι θέσεις των γιατρών στην Ήπειρο μετά την διόρθωση είναι οι εξής:

*****Νοσοκομείο Άρτας 5 θέσεις
-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α 1
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

****Γ.Ν.-Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ 4 θέσεις
-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (με εμπειρία στον Μαγνήτη) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ (για τη ΜΑΦ) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α 1
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α 1

*****ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ 6 θέσεις
-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ή ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’ 1
-ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1
-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1

*****ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 4 θέσεις
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

*******ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 8 θέσεις
-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1
-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1