Από την ΑΡΤΑ ο 39χρονος που σκότωσε την 28χρονη σύντροφο του

Κατάγεται από χωριό του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Άρτας 

Ένα ακόμη σοκ προκαλεί η γυναικοκτονία που σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη που δολοφονήθηκε είχε πάει για να καταγγείλει τον 39χρονο πρώην της.

Η 28χρονη ήταν ζευγάρι με τον 39χρονο από το 2019. Η σχέση τους από την αρχή είχε αρκετά προβλήματα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την κακοποιούσε συστηματικά και της ασκούσε και ψυχολογική βία.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές φορές είχαν χωρίσει, όμως κάθε φορά τα ξαναέβρισκαν. Το ίδιο έγινε και πριν από δύο μήνες. Η 28χρονη του ζήτησε να χωρίσουν και πήγε και νοίκιασε διαφορετικό σπίτι. Όμως ο 39χρονος δεν το δεχόταν. Η 28χρονη είδε τον πρώην σύντροφό της να κυκλοφορεί στην περιοχή, οπότε πήγαν μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η γυναίκα φοβόταν και πήγε να καταγγείλει το περιστατικό.
Ο δράστης την ακολούθησε με το μηχανάκι του, το οποίο και βρέθηκε αργότερα πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Η 28χρονη, ανέφερε στην αξιωματικό υπηρεσίας πως δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ένα περιπολικό για να την συνοδεύσει σπίτι της με ασφάλεια.

Τα ερωτήματα 
Τα βασικά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν μετά τη δολοφονία της 28χρονης, και ενώ η κοπέλα είχε ζητήσει από το τμήμα Αγίων Αναργύρων συνοδεία ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, είναι τα εξής:
-Έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε ώστε να προστατευτεί η 28χρονη;
-Εκτιμήθηκε ο κίνδυνος που διέτρεχε η νεαρή κοπέλα;
-Γιατί η 22χρονη αστυνομικός που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο ΑΤ δεν κάλεσε το 100 έτσι ώστε να ανοίξει κάρτα;
-Γιατί η υποδιοικήτρια του τμήματος η οποία το μοιραίο βράδυ είχε υπηρεσία ως επόπτρια Δυτικής Αττικής δεν μετέφερε την 28χρονη στο σπίτι της, μιας και εκείνη την ώρα υπήρχε διαθέσιμο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.;
Σε αυτά τα βασικά αλλά και άλλα ερωτήματα καλείται να δώσει απαντήσεις η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με… χρονοκαθυστέρηση
Βαριές είναι και οι απορίες σχετικά με τη στάση του αστυνομικού που ήταν σκοπός, καθώς ο ίδιος, όπως προκύπτει, αντέδρασε με χρονοκαθυστέρηση, όταν πια η 28χρονη Κυριακή είχε σωριαστεί στο έδαφος.
Από το σημείο όπου βρίσκεται το φυλάκιο υπάρχει οπτική επαφή σε μεγάλη ακτίνα και στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση η 28χρονη, όταν πετάχτηκε μπροστά της ο δολοφόνος της, από τον οποίο προσπάθησε να γλιτώσει.
Ήδη στο μικροσκόπιο των συναδέλφων του έχουν μπει και οι κάμερες που υπάρχουν στο τμήμα, δίνοντας και σαφείς απαντήσεις στην εσωτερική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Γνωστός στις αρχές
Ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους ήταν γνωστός στις αρχές, η αδράνεια των οποίων για άλλη μια φορά αποδείχθηκε εγκληματική.
Το ακραία βίαιο και έκνομο παρελθόν του 39χρονου δράστη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τα ερωτήματα για την εγκληματική – όπως αποδείχθηκε – αδράνεια της αστυνομίας, που άφησε το θύμα χωρίς προστασία, ενισχύονται καθώς ο δράστης φέρεται να είχε πλούσιο φάκελο και να έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να ληφθούν μέτρα για να τερματιστεί η δράση του.
Ναρκωτικά, φασαρίες, επιθέσεις σε αστυνομικούς και βία κατά της πρώην συντρόφου του συνθέτουν τον φάκελο του 39χρονου που βρίσκεται στην Ασφάλεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Στις 24 Νοεμβρίου του 2020 ο 39χρονος είχε συλληφθεί για την απόπειρα βιασμού της τότε συντρόφου του, αλλά και για σωματικές βλάβες.

Προσπαθούσε να ξεφύγε
Η σχέση τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο ο 39χρονος την κακοποιούσε συστηματικά. Η Κυριακή προσπαθούσε να ξεφύγει. Τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία και αρχικά του επιβλήθηκαν κάποια ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην την πλησιάζει. Αυτά όμως δεν τηρήθηκαν ποτέ και ο 39χρονος συνέχισε να παρενοχλεί, να καταδιώκει και τελικά να σκοτώσει την 28χρονη.
Λίγους μήνες πριν από τις καταγγελίες του Νοεμβρίου του 2020, τον Μάρτιο του ίδιου έτους, αστυνομικοί τον είχαν συλλάβει για μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε συλληφθεί για εξύβριση και επίθεση κατά αστυνομικών και διατάραξη κοινής ησυχίας.

Η Κυριακή είχε πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί από τον 39χρονο, ωστόσο αυτός δεν το δεχόταν. Το τελευταίο διάστημα και μέχρι λίγο πριν τη δολοφονία, ο 39χρονος φέρεται να βρισκόταν στο χωριό του, στην Άρτα.

Βγαίνοντας από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, κάλεσε την Άμεση Δράση, αλλά δεν πρόλαβε να πει ούτε λέξη.

Ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, της είχε στήσει καρτέρι θανάτου, και την μαχαίρωσε περίπου 20 μέτρα από το ΑΤ και ενώ υπήρχε φύλακας στο σημείο.