Από το Αστυνομικό Δελτίο. Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχή των Τρικάλων

Απέκρυπταν σε ερημική τοποθεσία τσουβάλι με ακατέργαστη κάνναβη

Συνελήφθησαν στις 24-11-2023 το βράδυ σε περιοχή των Τρικάλων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 3 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους, ενώ μόλις εκείνοι είχαν αποκρύψει σε ερημική περιοχή τσουβάλι, που περιείχε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.654 γραμμαρίων, με σκοπό την μετέπειτα διακίνησή τους.
Πέραν την παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επιπλέον δύο μοτοσικλέτες, με τις οποίες προσέγγισαν οι κατηγορούμενοι την περιοχή, συνολικό χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Άρτα για παραβάσεις περί ναρκωτικών
Συνελήφθη στις 24-11-2023 το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαρρήξεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων
Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις, με λεία που υπολογίζεται τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ
Από τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, εισέρχονταν σε σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή παράθυρα, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα, τιμαλφή και διάφορα αντικείμενα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κατανάλωνε επί τόπου τρόφιμα και ποτά, που έβρισκε στους χώρους των κλοπών.
Με τον παραπάνω τρόπο εξακριβώθηκε ότι το διάστημα του περασμένου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ο κατηγορούμενος διέπραξε συνολικά 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από σπίτια σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, η αξία των κλοπιμαίων από τις οποίες εκτιμάται τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ.
Προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις φυγόποινων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς
Συνελήφθησαν στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ο ένας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ενώ ο άλλος σε 3 μήνες και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο 
Στη σύλληψη συνολικά 6 ατόμων σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κατά την τελευταία εβδομάδα (20-26/11/2023), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – κατά περίπτωση – μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και παραισθησιογόνων μανιταριών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
• 2 ημεδαποί και αλλοδαπός στα Ιωάννινα,
• 2 ημεδαποί στην Άρτα και
• ημεδαπός στην Πρέβεζα.
Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.