Από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Επιστημονική Ημερίδα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ και ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ

Στην Αθήνα από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo

Συμμετοχή στην Έκθεση MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024

Το Τμήμα Γεωπονίας δηλώνει το παρόν στην 8η έκθεση MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, όπου το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων συμμετέχει ως εκθέτης στο HALL1 (DAIRY EXPO), Περίπτερο A32 για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους».

Το έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας» (ΜΕΤΡΟ 16 – Δράση 2 – Κωδικός έργου: Μ16ΣΥΝ2-00267), «ΕΣΠΑ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης), μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επίσης το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα συμμετέχει στην 7η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 11.30 π.μ. στο HALL1, όπου θα παρουσιαστεί εισήγηση με θέμα: «Εφαρμογή πρωτεωμικών τεχνολογιών και ανάπτυξη τεχνητών νευρωνικών δικτύων για την ταυτοποίηση της προέλευσης γάλακτος μηρυκαστικών».

«Με χαρά θα σας υποδεχτούμε για να συζητήσουμε τις καινοτόμες εξελίξεις που εφαρμόζει το εργαστήριό μας στην ιχνηλάτηση της αυθεντικότητας του ελληνικού γάλακτος. Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για την εγγραφή σας στην έκθεση και τη λήψη της προσωπικής σας πρόσκλησης: https:// www.eventora.com /en/Events/meat-dairy-frozen-expo-2024/Order?exhibitor=panepistimio_ioanninon_-_eidikos_lo&exmsg=true&ttId=TTALJUCAFK&ttQuantity=1&r=» σημειώνεται στην ανακοίνωση- πρόσκληση που υπογράφει η κ. Αθηνά Τζώρα, Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Το Πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας

Επιστημονική υπεύθυνη του έργου TREATS
7η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ 2024
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DAIRY NEWS
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΙΤΑΠ)- ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Δρ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Το πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας αναλυτικά είναι το εξής:
11.30- 11.45 | Προσέλευση, εγγραφές
11.45-11.50 | Χαιρετισμός: Περιοδικό Dairy News
11.50-12.00 |Χαιρετισμός: Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ
-Α’ Επιστημονική Συνεδρία
-12.00- 12.15 | Εισήγηση: «Τυριά από νωπό γάλα»
Μέγα Α. Γαλακτοκομική Σχολή, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννινα mega@elgo.gr
-12.15- 12.30 | Εισήγηση: «Επίδραση της προσθήκης προπιονικών βακτηρίων στα χαρακτηριστικά της πρόβειας Γραβιέρας ΒΟΙΟΥ Κοζάνης»
Σακκάς Λ., Μοάτσου Γ., Ζωίδου Ε., Μασούρας Θ., Μοσχοπούλου Α.
Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών lasakkas@hotmail.com
-12.30- 12.45 | Εισήγηση: «Χρήση τεχνολογίας block chain για την ιχνηλασιμότητα προϊόντων γάλακτος στην αιγοπροβατοτροφία»
Παπαχρήστου Δ., Λαλιώτης Γ., Κουτσούλη Π., Πατρικάκης Χ., Μπιζέλης Ι.
Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών glaliotis@aua.gr; jmpiz@aua.gr
Τμήμα Ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Παρουσιάσεις
-12.45- 13.00 | Παρουσίαση: «Ο Ρόλος της Clayton στην Ενεργειακή Αναβάθμιση της Γαλακτοβιομηχανίας: Ανακαλύπτοντας τα οφέλη της κορυφαίας ατμογεννήτριας»
Γαραντζιώτης Γιώργος, Managing Director Meleccon & Μπακομήτρου Φαίη, Μηχανικός πωλήσεων Meleccon
-13.00- 13.15 | Παρουσίαση: «Application of rapid microbiological tests in the dairy industry»
Professor Colin Fricker PhD FRSB FRSPH, Chief Scientist, Oculer Limited

*******Β’ Συνεδρία
-13.15- 13.30 | Εισήγηση: «Εφαρμογή πρωτεωμικών τεχνολογιών σε γάλα και ανάπτυξη τεχνητών νευρωνικών δικτύων για την ταυτοποίηση της προέλευσης γάλακτος μηρυκαστικών»
Καραμούτσιος Α., Οικονόμου Δ. Ε., Σκούφος Ι., Βόιδαρου Χ., Νικολάου Κ., Φώτου Κ., Γκούβα Ε., Μπόνος Ε., Βουράκη Σ., Τζώρα Α.
-Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κωστακιοί Άρτας, Αρτα tzora@uoi.gr
-Εργαστήριο αλληλεπίδρασης ανθρώπου – υπολογιστή, HCILAB, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κωστακιοί Άρτας, Άρτα
-13.30- 13.45 | Εισήγηση: «Στοιχειακή μεταβολομική – Επισήμανση γαλακτοκομικών με Δυσπρόσιο»
Παπαλάμπρου Λ., Γεωργίου Κ. Α.
-Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών lidapap@aua.gr ; cag@aua.gr
****Ερευνητική υποδομή FoodomicsGR, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-13.45- 14.00 | Εισήγηση: «Στοιχειακό προφίλ παραδοσιακών, εμπορικά διαθέσιμων ελληνικών τυριών»
Παπαλάμπρου Λ., Παππά Ε. Χ., Κονδύλη Ε.,. Παππάς Α. Χ., Andrea Mara, Κυριακάκη Π., Ζωίδης Ε., Καραγεώργου Α., Γιαμούρη Ε., Σαρρή Α., Σιμιτζής Π., Γκολιομύτης Μ., Gavino Sanna, Τσιπλάκου Ε., Γεωργίου Κ. Α. 2
-Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών lidapap@aua.gr ; cag@aua.gr
-Ερευνητική υποδομή FoodomicsGR, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Τμήμα Γάλακτος, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός -ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννινα
-Laboratory of Nutritional Physiology and Feeding, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-Department of Chemical, Physical, Mathematical and Natural Sciences, University of Sassari, Sassari, Italy
-Εργαστήριο Γενικής και ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών