Από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Δήμο Αρταίων

200.000 ευρώ για πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών
Μια σημαντική χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Αρταίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.
Έτσι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, ο Δήμος χρηματοδοτείται με 200.000€ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι επιλέξιμες δαπάνες της χρηματοδότησης αφορούν στην εκτέλεση σχετικών εργασιών.
Ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, δήλωσε:
«Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο ορίζοντα διεκδίκησης πετυχαίνει σταδιακά τους στόχους της. Εξασφάλισε ακόμα μια χρηματοδότηση 200.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος μας σε έργα αποκατάστασης ζημιών και πρόληψης από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την έγκριση της χρηματοδότησης και για τη συνεχή υποστήριξη των αιτημάτων μας. Προχωράμε στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης με έργα που θωρακίζουν την ασφάλεια των δημοτών μας».

Κώστας Μπάρκας: Στα αζήτητα οι ενισχύσεις για την ακαρπία της ελιάς στην Πρέβεζα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρωταρχικά, εάν έχει κατατεθεί ο φάκελος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός- Άνοιξη 2021» και δευτερευόντως, εάν προτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πρέβεζας σε Πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρκας, έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη με αντίστοιχη Ερώτηση, που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την τρέχουσα χρονιά.

Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.
Παράλληλα δίνονταν υποσχέσεις από την κυβέρνηση, περί προσπαθειών έκτακτης χρηματοδότησης και από εθνικούς πόρους.
Παρόλα αυτά και μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και συνεπακόλουθη έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είναι απούσα.
Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας νέα Ερώτηση, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενημερώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς της Πρέβεζας τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ανάδοχος για τον διπλό κυκλικό κόμβο επί της Ε.Ο.Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας
Τον οριστικό ανάδοχο του έργου κατασκευής διπλού κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας με την Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ανάδοχος αναδείχτηκε η ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε. με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 2.354.000 ευρώ.
Επίσης αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι και τα έργα:
•«Άμεση αποκατάσταση – καθαρισμός περιοχής Μύτικα Πρέβεζας και προστασία από πλημμύρες», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Ο.Ε.
• «Κατασκευή τεχνικών έργων για την διευθέτηση των όμβριων και την αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έως τα όρια νομού με Γρεβενά», προϋπολογισμού € 99.200,Ανάδοχος ΑΚΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Επίσης αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ) για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών της επαρχιακής οδού στο τμήμα Άνω – Κάτω Ζάλογγο», προϋπολογισμού 80.000

Αλλαγές στην κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων
Από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές αλλαγές επί της οδού Νιάρχου και συγκεκριμένα στο τμήμα κόμβος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου – Κόμβος Πεδινής. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά κατεύθυνση θα διεξάγεται αναλόγως μέσω βοηθητικών οδών ή της περιφερειακής οδού, σύμφωνα με την προσωρινή σήμανση που θα τοποθετηθεί. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για όλο το διάστημα των εργασιών που θα εκτελεστούν, ήτοι μέχρι την 13 Μαρτίου 2022.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των οδηγών για το διάστημα αυτό, ώστε να ολοκληρωθούν με τον ταχύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο οι εργασίες, έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για πρόσκαιρη ταλαιπωρία για ένα έργο που θα λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύλληψη ημεδαπού για εμπλοκή σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Ειδικότερα, την 13/09/2021 ημεδαπή έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέναπό γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι η χρεωστική της κάρτα είχε απενεργοποιηθεί για λόγους αναβάθμισης των διαδικτυακών μέτρων ασφαλείας.
Το μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επανενεργοποιηθεί η κάρτα και αφού ακολούθησε τη διαδικασία διαπίστωσε ότι εν αγνοία της είχε πραγματοποιηθεί μεταφορά χρηματικού ποσού -2.000- ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον.
Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνεται στους πολίτες: Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms. Να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω υπερσυνδέσμων (links) Να πληκτρολογούν στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και να μη μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.