ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδήλωση-συζήτηση «για τον χαμένο πολιτισμό στο Δήμο Ιωαννιτών»

Στη «μάχη για τον χαμένο πολιτισμό στο Δήμο Ιωαννιτών» η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο “Θυμωμένο Πορτραίτο”.
Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρονται τα εξής: «Όταν ο πολιτισμός τους περιλαμβάνει την προσωπική τους προβολή, τις απαγγελίες, τα τραγούδια, τους χορούς, δεν λογαριάζουν το κόστος.
Όταν όμως αφορά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανθρώπους που θα παράξουν και θα απολαύσουν πολιτισμό, κάνουν «οικονομία».
Δεν είναι δα παράξενο, στην εποχή που ακόμα και το Υπουργείο Πολιτισμού συντάσσεται με αρχαιοκάπηλους, που το κράτος και η δικαιοσύνη λειτουργούν ως «πλυντήριο» για βιαστές (φτάνει να είναι με τον «πολιτισμό» τους), στον καιρό που η φτώχεια, οι πενιχροί μισθοί, η ακρίβεια και οι τραγικές εργασιακές σχέσεις, μπαίνουν ανάμεσα στον άνθρωπο και στη δυνατότητά του να έχει πρόσβαση στον πολιτισμό και στις εκφράσεις του.

Γι αυτό, δεν τους χρειάζονται ούτε Πνευματικά Κέντρα, ούτε εργαζόμενοι-ες που να αγωνίζονται για να αναδείξουν στοιχεία του εργατικού πολιτισμού. Από εκεί, θα κάνουν «οικονομία», αρκεί φυσικά να υπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων απαξιώνει το Πνευματικό Κέντρο και τις δομές του, με απολύσεις, με «στοχοποιήσεις» εργαζόμενων, με διαρκή ψέματα και υπεκφυγές.
Μπορεί να «αναπνεύσει» ο εργατικός πολιτισμός, μέσα σε αυτή την κατάσταση;
Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να συζητήσουμε, στην εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνουμε
το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο “Θυμωμένο Πορτραίτο” (Καποδιστρίου 30)
με ομιλητές τους:
– Τσιράκη Βασίλη, συγγραφέα, σκηνοθέτη
– Ηλία Ελεωνόρα, χορογράφο, χορεύτρια και καθηγήτρια χορού
Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη «Και να που ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι»