ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Να δημιουργηθεί «ειδικό ταμείο» για την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων της Ηπείρου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο 20-03-2020 έκανε παρέμβαση ο επικεφαλής της παράταξης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ζήκος. Στην παρέμβασή του ο κ. Ζήκος επεσήμανε και τα εξής:
«Όπως πολλά καλά γνωρίζετε το εθνικό σύστημα υγείας είναι βαθιά λαβωμένο από τα μνημονιακά μέτρα που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσανε πολύ καλά τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τα σημερινά δεδομένα σε μια τέτοια κρίση πανδημίας (…) Τώρα γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η αδυναμία αυτή του Εθνικού Συστήματος υγείας με επικλήσεις και χειροκροτήματα στον ηρωισμό του υγειονομικού προσωπικού, με εκκλήσεις στους εργαζόμενους να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία (και που να πάνε;) με αναβολές ιατρείων και χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα της υγείας να δρα ανεξέλεγκτα και να κερδοσκοπεί.

Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ με κατευθυνόμενη προπαγάνδα προσπαθούν να κρύψουν την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας και προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι φέρνουν προσωπική ευθύνη γιατί λέει δεν κάθονται σπίτι τους, γιατί δεν απομονώνονται κλπ.
Δεν έχουμε αντίρρηση να δημιουργηθεί «ειδικό ταμείο» για την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων της Ηπείρου αλλά να περάσει στο ταμείο αυτό το μεγαλύτερο δυνατό ποσό με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν (…)
Να χρηματοδοτηθούν Άμεσα-Χθες
•Είδη προστασίας του υγειονομικού προσωπικού που λείπουν από τα νοσοκομεία
•Υλικοτεχνική και φαρμακευτική υποδομή των νοσοκομείων
•Δημιουργία κρεβατιών ΜΕΘ
Παράλληλα η πανδημία του κορωνοϊού αφορά όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής των εργαζομένων

•Απαιτείται να μεριμνήσει το περιφερειακό συμβούλιο ώστε να δίνονται δωρεάν στους εργαζόμενους, σ’ όλο τον πληθυσμό μέσα προφύλαξης (αντισηπτικά κλπ.)
•Ειδική μέριμνα χρειάζεται για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να τους δοθούν τα απαιτούμενα μέσα προστασίας
•Να απαιτήσουμε να δοθεί πλήρης μισθός διαβίωσης τόσο στους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό όσο και σ΄ αυτούς που αναγκάζονται ν α αφήσουν την εργασιακή τους θέση για να φροντίσουν μαθητές, ηλικιωμένους ή ασθενείς
•Πλήρης μισθός πρέπει να δοθεί και σε όσους μένουν άνεργοι μέσα σ’ αυτήν την υγειονομική κρίση