«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και ΚΟΡΟΙΔΙΑ των ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ

Η «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» με ανακοίνωσή της αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αυτή την περίοδο.
Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής: «Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η περιοχή μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στην αγροτική παράγωγη
Βασικές καλλιέργειες στο νομό μας είναι το ακτινίδιο, η ελιά και τα εσπεριδοειδή τα οποία είναι ο βασικός οικονομικός παράγοντας επιβίωσης των αγροτών μας αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας
Η πολιτεία όμως δεν στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών μας ιδίως των παραγωγών μανταρινιού και ελιάς.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους παραγώγους μανταρινιού παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις των αρμοδίων της κυβέρνησης το αποτέλεσμα είναι να δοθεί το εξευτελιστικό ποσό των 70 ευρώ ανά στρέμμα, ποσό το οποίο δεν καλύπτει ούτε τις βασικές καλλιεργητικές τους ανάγκες.
Κατά συνέπεια η επιβίωση των παραγωγών μανταρινιού σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση καθίσταται δυσχερής.
Με τους ελαιοπαραγωγούς επικρατεί η ίδια και ακόμη χειρότερη κατάσταση αφού η ακαρπία την φετινή σεζόν που ανέρχεται σε μεγάλο ποσοστό έχει ως αποτέλεσμα την μη κάλυψη των καλλιεργητικών δαπανών και η οικονομική ενίσχυση από πλευράς κυβέρνησης της τάξης των 40 ευρώ ανά στρέμμα είναι μηδαμινή.
Η εν γένει αντιμετώπιση από κυβερνητικής πλευράς των αγροτών όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και της χώρας μας έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία και τον ξεσηκωμό τους με τις ανάλογες κινητοποιήσεις τους.

Ένα κυρίαρχο θέμα που επίσης απασχολεί την περιοχή μας και έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας είναι η έλλειψη εργατικών χεριών.
Το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε σε ποιο έντονη μορφή την εφετείο περίοδο συγκομιδής κυρίως των ακτινιδίων με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες καρπού κινδυνεύουν να μείνουν στα δένδρα με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα των ακτινιδοπαραγωγών και εν γένει της τοπικής οικονομίας».