Αρχίζει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Μονάδα Επεξεργασίας στα Γιάννενα

Υπογράφτηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του “Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Νομού Άρτας ” και “Δήμου Αρταίων ” για την πράξη ” Μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας ( Δήμοι: Αρταίων Νικολάου Σκουφά , Κεντρικά Τζουμερκα, Καραϊσκάκη και Ζηρού) Περιφέρειας Ηπείρου στην εγκατάσταση επεξεργασίας ΑΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά σε υπηρεσίες μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων της 3ης ΔΕ Περιφέρειας Ηπείρου στην εγκατάσταση επεξεργασίας ΑΣΑ για ποσότητα σύμμεικτων απορριμμάτων που θα προκύψει από τα τεύχη δημοπράτησης που θα συντάξει η Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά για την Μελίνα
25 χρόνια χωρίς τη Μελίνα Μερκούρη.Την ξεχωριστή Ελληνίδα.Την Μελίνα των οραμάτων.Την Μελίνα του αντιδικτατορικού αγώνα.Την Μελίνα του θεάτρου, του κινηματογράφου, των γλυπτών του Παρθενώνα.Την ασυμβίβαστη Μελίνα. Την υπουργό Πολιτισμού των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.Την Μελίνα της καρδιάς μας.Είχα την μοναδική τύχη, να ακούω τις ατελείωτες συζητήσεις της Μελίνας με τον Γεννηματά και να βλέπω το πάθος τους για την Ελλάδα, για τον Πολιτισμό, για την Αλλαγή.

Εξόρμηση στην Τύμφη
Στις 3 Μαρτίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας απέδρασε στο όρος Τύμφη επιλέγοντας την ανάβαση στην κορυφή του Λάπατου (2251 μ). Η πορεία μας ήταν : Μεγάλο Πάπιγκο – Λάπατος – καταφύγιο – Μικρό Πάπιγκο.
Παίρνοντας τον ανηφορικό χωματόδρομο προς την Κούλα δεν αργήσαμε να μπούμε στο μονοπάτι. Σ’ ένα μικρό διάσελο άρχισε η ανηφόρα προς το Λάπατο, εκεί αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε κραμπόν, καθώς το χιόνι ήταν παγωμένο. Το αλπικό τοπίο μας άφησε να ρίξουμε τις πρώτες ματιές προς την Νεμέρτσικα και την Μουργκάνα.

Από την αστυνομική δ/νση Άρτας ανακοινώνεται προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας και απαγόρευσης της στάθμευσης των οχημάτων κατά τον εορτασμό της πολιούχου της πόλης της Άρτας ,Άγιας Θεοδώρας , την Τρίτη 12-03- 2019».
Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και η απαγόρευση της στάθμευσης των
οχημάτων από ώρες 07:00 έως 13:00 της 12-03-2019, ημέρας Τρίτης αφορά στις οδούς :
• Αμβρακίας
• Τζαβέλλα
• Β. Πύρρου
• Σκουφά στο ύψος της Πλατείας Κιλκίς
Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται στις λοιπές οδούς και όπου προβλέπεται
νόμιμη στάθμευση.
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, Περιφερειακή οδό , σύμφωνα με
τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ή την προς τούτο σήμανση.

Συνεστίαση
Συνεστίαση της δημοτικής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» και της περιφερειακής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ», την Παρασκευή 8 Μάρτη, ώρα 9:00 μ.μ., που θα γίνει στο κέντρο «Καρβούνης» στην Ελεούσα. Συμμετέχει λαϊκή ορχήστρα.
«Όλοι και όλες χρειαζόμαστε και τη συλλογική διασκέδαση. Δίνουμε ραντεβού για να χαλαρώσουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε.
Ενάντια στον συμβιβασμό και την υποταγή, προτάσσουμε την πάλη για να ανακτήσουμε όσα χάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και να κατακτήσουμε όσα δεν είχαμε ποτέ.
Σας περιμένουμε!!» αναφέρει κάλεσμα της ΑΡΠΗ.

Στο πρόγραμμα ” Φιλόδημος ” του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό προ’υ’πολογισμό 750.000 ευρώ οι αγροτικές οδοποιίες : Λεύκα Κρισέλια Τοπ.Κοινότητα Διχομοιρίου 500.000 € και Άγιος Αθανάσιος (Ντεσνίκι) Τοπ. Κοινότητα Άνω Καλεντίνης 250.000 € .
Η πρόταση που κατατέθηκε και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα αφορά :
– Την ασφαλτόστρωση όλου του αγροτικού οδικού δικτύου : Λεύκα – Κρισέλια .
– Την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου: Άγιος Αθανάσιος (Ντεσνίκι) – Επαρχιακό δίκτυο Άρτας – Καρδίτσας από την εκκλησία έως το επαρχιακό δίκτυο μιας και το υπόλοιπο κομμάτι : Κέντρο οικισμού εως Εκκλησία θα κατασκευαστεί μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος interreg Ελλάδα – Αλβανία .
Επιλέχθηκε να κατατεθούν στο Πρόγραμμα ” Φιλόδημος ” οι δύο συγκεκριμένες αγροτικές οδοποιίες γιατί πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές και τους όρους ένταξης !

Ανοικτό όλη την εβδομάδα το καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Αρταίων για υιοθεσίες ζώων
Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αρταίων ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για επισκέψεις και υιοθεσίες ζώων, καθημερινά και κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από ώρες 10.00π.μ.-12.00μ.μ., καθώς και Τετάρτη από 17.00μ.μ.-19.00μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα για χρήση των στοιχείων της στην σύνταξη των συμβολαίων υιοθεσίας. Τονίζεται ότι ο χώρος δεν θα είναι επισκέψιμος από το κοινό, πέραν των παραπάνω ωρών και ημερών.

Απάντηση της Υπ. Πολιτισμού για την Εφορεία Αρχαιοτήτων ‘Άρτας
Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Στύλιου σχετικά με την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων που κρατά κλειστά τα μνημεία της Άρτας η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει: Ο αρχαιολογικός χώρος του Μεσαιωνικού Κάστρου της Άρτας είναι ανοιχτός για το κοινό για τις περιόδους που η Εφορεία Αρχαιοτήτων προσλαμβάνει εποχικό προσωπικό φύλαξης (ΙΔΟΧ), και πιο συγκεκριμένα από αρχές Απριλίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου.
Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, η Υπουργός ανέφερε πως για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας μέσω σχετικής Υπουργικής Απόφασης προβλέπονται δύο (2) θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης. Επιπλέον, έχει εκδοθεί η υπ’ αριθ. 8Κ/2016 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση μόνιμων κενών οργανικών θέσεων των κλάδων ΔΕ Φύλαξης –Πληροφόρησης και ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων. Στην εν λόγω προκήρυξη, προβλέπεται μία θέση φύλαξης για τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρηγορίτισσας και μία θέση ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων.