Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Μεγαλόχαρης, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο ναός αποτελούσε το καθολικό μονής αφιερωμένης στο Γενέσιον της Θεοτόκου, η οποία είναι γνωστή και ως Παναγία Μποτσιώτισσα. Από το μοναστηριακό συγκρότημα σώθηκε μόνο ο ναός, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως κοιμητηριακός. Με βάση κυρίως κατασκευαστικά στοιχεία, αλλά και τις χρονολογίες που φέρουν μερικές από τις εικόνες του τέμπλου, πιθανολογείται ότι το καθολικό κτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Στην ίδια θέση, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία του Μητροπολίτη Σεραφείμ Ξενόπουλου, υπήρχε παλαιότερος ναός του 13ου αιώνα.

Συγχαρητήρια στο Νίκο Παπακώστα
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση συγχαίρει τον συμπατριώτη μας Νίκο Παπακώστα για τη βράβευση του ντοκιμαντέρ του “Γεώργιος Καραϊσκάκης στα σύνορα του μύθου” με το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Προσπάθειες για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, όπως αυτή του ντοκιμαντέρ του Ν. Παπακώστα, είναι σημαντικές και αξίζουν την ολόπλευρη στήριξη της Ηπειρωτικής αποδημίας αλλά και της πολιτείας.
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση θα συμβάλει στην προώθηση του ντοκιμαντέρ και καλεί τους συλλόγους, αδελφότητες και ομοσπονδίες, τους φορείς των απόδημων Ηπειρωτών του εξωτερικού να το αξιοποιήσουν.