Αρχιτέκτων απ’ τη… Λιουλανάμπε!!!

Πατριώτη, τη θυμάσαι τη διαφήμιση με τη Λιουλαναμπε τη ποδοσφαιρομάνα απ’ όπου ήρθε ο Πίου το μαύρο πιστόλι;

Ε… κάτι ανάλογο –λένε πως- συμβαίνει και με μια νυχτερινή τροπολογία της Νίκης Κεραμέως… Θα φέρει –λένε- μηχανικούς ακόμη και από την… Ουγκάντα για να πιστοποιούν κατασκευές σε νοσοκομεία, σχολεία και γέφυρες!

Απίστευτες, λέει, είναι οι καταγγελίες των Επιμελητηρίων για την τροπολογία με την οποία οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας (δηλαδή οι υφιστάμενοι της Κεραμέως) θα μπορούν να απονέμουν επαγγελματικές ισοδυναμίες ακόμη και σε αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων από την… Ουγκάντα!!!

Οι Πρόεδροι του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός και Κώστας Κόλλιας αποκαλύπτουν ότι για πέντε ολόκληρους μήνες προσπαθούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας χωρίς ποτέ να το καταφέρουν.

Όπως έγραψε το Antinews… η Υπουργός κατέθεσε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία στις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας πρίν τα Χριστούγεννα, με την οποία οι υφιστάμενοί της υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας μπορούν να χρήζουν ως μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωπόνους (και άλλες ειδικότητες) τους απόφοιτους ιδιωτικών κολλεγίων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου!

Δηλαδή η αρμοδιότητα της χορήγησης επαγγελματικής ισοτιμίας αντί να ανήκει σε ανεξάρτητη αρχή ακαδημαϊκών (όπως προτείνουν τα Επιμελητήρια) μεταφέρεται σε ένα γραφείο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο δυνητικά μπορεί να είναι και δίπλα στο γραφείο του εκάστοτε Υπουργού.

Όπως λένε, δε, όσοι αντιδρούν, τους ελέγχους στα σπίτια ή στις γέφυρες μετά από ένα (απευκταίο) σεισμό, αλλά και σε σχολεία και νοσοκομεία θα μπορεί πλέον να τους κάνει μηχανικός απόφοιτος κολλεγίου αφρικανικής χώρας….

Εντάξει, πατριώτες, ακραίο ακούγεται, αλλά με όσα έχουμε δει στη χώρα μας, ποιος το αποκλείει;

Ζιβάγκο!!!
Καλά για Μηχανικούς και τα λοιπά… για τους Οικονομολόγους, δεν λέω, αφού έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει καμιά κατοχύρωση… ειδικά τώρα με τα… «κλικ», όποιος θέλει κάνει πέντε κλικ, όποιος θέλει κάνει τέσσερα… σιγά που νοιάζει την ΑΑΔΕ ποιος υποβάλει τις πάσης φύσεως δηλώσεις…

Οπότε, άνετα μπορεί να αναγνωρισθεί Οικονομολόγος από Μιανμαρ… Πάντως δεν είδα τοπικές αντιδράσεις απ’ τα παραρτήματα του ΤΕΕ… μάλλον ξέρουν πως δεν υπάρχουν Πανεπιστήμια τύπου ΕΜΠ στην Ουγκάντα, το Κογκό κι αλλού…

Ευτυχώς που η Κεραμέως άφησε εκτός τους δικηγόρους… καθότι, θα μπορούσαν να παρουσιασθούν τίποτα δικηγόροι από Μπαγκλαντες… τότε ήταν που θα ξεσηκώνονταν οι δικηγόροι, θα πετούσαν πέρα τις γραβάτες και θα διαδήλωναν φορώντας…ζιβάγκο!!!

Τα όπλα… παρά πόδα!
Όποιος πρόλαβε να ξεκαπνίσει το δίκαννο, πρόλαβε… τώρα, όπλα και καλάμια, παρά πόδα…

Δεν πρόλαβαν να… «καλοσκαιρίσουν», οι κυνηγοί και ήρθε απαγορευτικό ξανά σε κυνήγι και ψάρεμα… εκεί που αχολόγησαν οι πλαγιές, εκεί που στο κάμπο νόμιζες πως γίνεται πόλεμος, νάσου οι κυνηγοί και ψαράδες να πρέπει και πάλι να διακόψουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Μία βδομάδα κράτησε η «ξελεφτερία»… Από την Κυριακή και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου μπαίνει και πάλι σε καραντίνα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης….

Στον τενεκέ;
Ρε φίλε… κάποτε έγραφα, επί μνημονίων δηλαδή, αντί να έχουμε τα λεφτά στις τράπεζες, καλύτερα να τα θάβαμε κάτω από κάνα πλάτανο, ή καμιά σκαμνιά, μέσα σε τενεκέ…

Και ιδού… Ιδιοκτήτης κτήματος είχε την ιδέα να… κρύψει τα χρήματά του σε τενεκέ με τυρί… όπως κατήγγειλε ότι οι δύο αλλοδαποί εργάτες του άρπαξαν έναν τενεκέ τυριού που περιείχε 165.000 ευρώ σε μετρητά τα οποία είχε θάψει στο κοτέτσι.

Σύμφωνα με τον 52χρονο κτηματία, δύο άνδρες, ένας ο 20χρονος Πακιστανός και ένας 35χρονος Ινδός που δούλευαν στο κτήμα του και ζούσαν σε ένα παράπηγμα, έβαλαν “χέρι” στην περιουσία του… Τους είχε ζητήσει να του το επιστρέψουν αλλά δεν το έκαναν. Από τις 10 Δεκεμβρίου έχουν εξαφανιστεί και οι δύο…

Εμ… ρε πατριώτη, έτσι κρύβουν τα χρήματα; Δεν διάβασες ιστορίες για κρυμμένους θησαυρούς, λίρες και τα λοιπά; Δεν τα θάβουν όπου νάναι… χρειάζονται συντεταγμένες, αζιμούθια και τα λοιπά…

«Αντάρτικο»!
Θα ανοίξουν κανονικά οι Εκκλησίες τα Θεοφάνεια… Η Ιεραρχία δεν υπακούει –λέει- στα νέα μέτρα… Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με την απόφαση της Κυβέρνησης, που αφορά τον εορτασμό των Θεοφανείων και αποφάσισε να μην υπακούσει στην νέα απόφαση της Κυβέρνησης, και θα λειτουργήσει σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί για τους εορτασμούς.

Νομίζω πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός όφειλαν να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στο θρησκευτικό μας συναίσθημα… δεν είναι η Ορθοδοξία κατάστημα, για να ανοίγει και να κλείνει… με click away!

Ο ύμνος του… μ@λ@κ@!!!

Κάνω εξετάσεις για κήλη
Όσοι γιατροί, τόσες γνώμες
Γρίπη, συκώτι, στομάχι
Πάω στο ΙΚΑ με βρίσκουν καλά

Άστα να πάνε στο διάλο
Κάθε καρέκλα και χάχας
Όλα πηγαίνουν στο φούντο
Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά

Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και μαλάκες
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και χαζούς

Καλλιτέχνης: Γιάννης Μηλιώκας, Άλμπουμ: Και άλλα πολλά εμπριμέ, Έτος Κυκλοφορίας: 1988.

Αν μιλάμε για προφητείες, μία από αυτές θα ήταν του Μηλιώκα… ίσως κάποιοι να μην τον θυμούνται… όμως απ’ το 1988, είχε γράψει τον «ύμνο» του μ@λ@κ@… Από τότε μέχρι σήμερα, συνέβησαν πολλά… ο κόσμος άλλαξε, η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε… Κάποιοι δεν αλλάζουν…

Θυμήθηκα τον Μηλιώκα πατριώτες, όταν διάβασα ότι στο Ντουμπάι άλλαξε χρόνο η κοσμική Αθήνα… Δεκάδες Έλληνες σελέμπριτι και επιφανείς της κοσμικής Αθήνας βρέθηκαν στην… Αραπιά, για να γιορτάσουν εκτός καραντίνας σε συνθήκες χλιδής και πολυτέλειας!

Ενώ εδώ ο Χαρδαλιάς με τον Μιχάλη τον Χρυσοχοϊδη, μας τάραξαν στη… νομιμότητα, η κατάσταση –λέει- ήταν εντελώς διαφορετική στο Ντουμπάι, με τις εικόνες να θυμίζουν ρεβεγιόν εποχών… ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες έστελναν μήνυμα 6 για να δουν γονείς κι αδέρφια άλλοι βρίσκονταν στο Nammos Nammos Dubai, “αδελφάκι” του Nammos της Μυκόνου…

Μεταξύ άλλων, στο Nammos Dubai βρέθηκαν ο Πέτρος Κωστόπουλος με τη σύντροφό του, Κατερίνα Λιόλιου, ο Χάρης Σιανίδης, η Σοφία Χαρμαντά, o Ανδρέας και η Αλεξάνδρα Παναγιώτου και πολλοί άλλοι….

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε δε το γεγονός, ότι ο Στέφανος Κορκολής εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Και στο νοσοκομείο Σωτηρία για το ρεβεγιόν του MEGA με τον Αντώνη Ρέμο, αλλά και στο Nammos. Η αλήθεια όπως διαβάζω, πατριώτη, είναι πως η εμφάνιση Κορκολή στο MEGA δεν ήταν ζωντανή…

Ξεφτίλες… μια ζωή στον κ@λοπαιδισμό, οι ακόλουθοι του Κωστόπουλου… α, ρε Τριανταφυλλόπουλε… Φυσικά στο «καφενείο» των social media, έγινε ξανά της πόπης… πλάκωσαν τον Κωστόπουλο στις γρήγορες, που τον ξέσκισαν… θα μου πείς, σιγά, που τον νοιάζει… Για δες, πατριώτη, τις αντιδράσεις …

Iγουστεριτσας @gousteritsas: Αν ξαφνικα νοιωθεις ΜΑΛΑΚΑΣ που στις γιορτες δεν αλλαξες νομό για να πας να δεις τους γονεις σου κ να περάσετε μαζί δυο μερες κ την ίδια στιγμή ο Κωστοπουλος αλλάζει χώρα με το γκομενακι κ πηγαίνουν Ντουμπάϊ, τότε μη νοιωθεις ΜΑΛΑΚΑΣ γιατί είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ!

Τζαφάρ@pepe_g12: Υπάρχουν δύο ειδών χρεοκοπημένοι στην Ελλάδα: Ο Πέτρος Κωστόπουλος που πάει διακοπές εν μέσω Covid στο Ντουμπάι και εσύ που στέλνεις μήνυμα για να πας να πάρεις φιλτράκια από το περίπτερο κάπου στα Κάτω Πατήσια.

Το καλύτερο ο έγραψε ο lakis.gavalas: Οπως καθε πρωτη του μηνα, ετσι και σημερα εδωσα το παρων στο αστυνομικο τμημα που ανηκω αυτο πισω απο το μεγαρο Μαξι μου, μιας και ειμαι υποπτος φυγης…Ποσο αχρηστη ειναι αυτη η χωρα?

.»Μηπως επρεπε και γω να ειμαι Dubai , ετσι για να δινω το καλο παραδειγμα στη χωρα μου που ενω πασχει οικονομικα, εγω βοηθαω τους αραβες να γινουν πιο πλουσιοι??? Οχι δεν εχω τιποτα με τον κοσμο που παει εκει η οπουδηποτε, μ’εμενα τον ΜΑΛΑΚΑ τα εχω που σκεπτομαι την χωρα μου παρ’ολο που με καταδικασαν οι τεχνικοι της…

Ν.Α.Σ.