Αστυνομικοί συνέλαβαν ανήλικο στην Άρτα για τρεις κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας τρεις υποθέσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα τον προηγούμενο μήνα στην Άρτα. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε, ο ανήλικος εισήλθε σε δύο καταστήματα και σε επαγγελματικό χώρο, από όπου αφαίρεσε συνολικά δύο κινητά τηλέφωνα, συσκευή tablet και χρηματικό ποσό 400 ευρώ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του, καθώς και σε βάρος ημεδαπού, στον οποίο ο ανήλικος διέθεσε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το tablet και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός
Μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε απάτες
Διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε δύο υποθέσεις-απέσπασε περίπου 140.000 ευρώ 

Παραλάμβανε χρήματα και τιμαλφή από ηλικιωμένους, τους οποίους νωρίτερα συνεργοί του είχαν πείσει να τα παραδώσουν προκειμένου δήθεν να υποβληθεί σε επέμβαση συγγενικό τους πρόσωπο λόγω τροχαίου ατυχήματος
Ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία.
Όπως διακριβώθηκε, ο κατηγορούμενος αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον ακόμη τρία άτομα.
Ειδικότερα, συνεργοί του εμφανίζονταν είτε αυτοπροσώπως σε ηλικιωμένα άτομα είτε πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι τους ιατρούς και ζητούσαν χρήματα προκειμένου δήθεν να υποβληθεί συγγενικό τους πρόσωπο σε άμεση χειρουργική επέμβαση λόγω τροχαίου ατυχήματος, τα οποία στη συνέχεια παραλάμβανε ο ίδιος.
Με το παραπάνω πρόσχημα διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός παρέλαβε:
• την 18/05/2024, χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες από ηλικιωμένο σε χωριό της Θεσπρωτίας και
• την 9/5/2024, χρηματικό ποσό 2.050 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο κατά το τελευταίο 10ήμερο
Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολίων και δράσεων, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 10ήμερο συνολικά 8 άτομα.
Ειδικότερα, πρόκειται για 8 ημεδαπούς, που συνελήφθησαν σε 7 διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή – κατά περίπτωση – μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητας κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
• 3 άτομα στην Άρτα,
• 3 στα Ιωάννινα και
• 2 στην Πρέβεζα
Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακεκριμένες κλοπές
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 4 περιπτώσεις 
Συνελήφθη στις 20-05-2024 το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία ημεδαπού συνεργού του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ενωθεί προ 4μήνου με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από περιοχές των Ιωαννίνων, εμπλέκονται στις παρακάτω πράξεις:
• διάρρηξη κομμωτηρίου στα Ιωάννινα, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 50 ευρώ,
• διάρρηξη κατοικίας σε περιοχή του Ζαγορίου, από όπου αφαίρεσαν καταγραφικό κάμερας και
• απόπειρα διάρρηξης κατοικίας σε χωριό του Δήμου Μετσόβου.
Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι στις 19-05-2024, ο αλλοδαπός, δρώντας μόνος του αφαίρεσε από Ιερά Μονή σε χωριό των Ιωαννίνων χρηματικό ποσό περίπου 100 ευρώ και κάμερα καταγραφής.