Αυγενάκης: Γνώση, καινοτομία, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο

Η γνώση και η καινοτομία, σε συνδυασμό με στοχευμένες ενέργειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελούν, τη δυναμική βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η ελληνική αγροτική παραγωγή για να ταξιδέψουν τα ελληνικά προϊόντα σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Σε χαιρετισμό του στο 4ο συνέδριο «Επί Γης» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πατρίς», ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι έχει φτάσει η ώρα για την πρόοδο και εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, τόνισε ο υπουργός, είναι «ο σεβασμός και η εκτίμηση απέναντι στον αγρότη, αλλά και η δημιουργία ευοίωνων προοπτικών, που θα γοητεύσουν τη νέα γενιά.
– Έτσι, η «παιδοτρόφος ελαία» κατά τον Σοφοκλή, σύμβολο της Μεσογείου, αποτελεί τον πρωταγωνιστή στη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της φυτικής παραγωγής,
– η βιομηχανική τομάτα προσφέρει τα βιολειτουργικά της πλεονεκτήματα για την ενίσχυση της μεταποίησης,αλλά και την παραγωγή τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας,
– η φράουλα, και τόσα άλλα φρούτα και λαχανικά, αναγνωρίζονται πλέον ως υπερτροφές, ενισχύοντας την θρεπτική αξία του διατροφικού μας προτύπου,
– ενώ η αλιεία και η ιχθυοκαλλιέργεια, αποδεικνύονται ως βασικός και ισχυρός πυλώνας που οφείλουμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε.
-Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι ο αγροτουρισμός αποτελεί ΗΔΗ τμήμα των εναλλακτικών μορφών της τουριστικής βιομηχανίας, συνεχίζουμε και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξή του ενισχύοντας επιχειρήσεις του κλάδου».