Αφορά Δήμους και Περιφέρειες Επέκταση του Προγράμματος απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 55 έως 74 ετών

Ανακοινώθηκε η επέκταση του Προγράμματος απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 54 έως 74 ετών με επιπλέον 6.000 θέσεις εργασίας, διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα παράτασης για ακόμα ένα έτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΕΔΕ εμμένει στην προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και διεκδικεί την αύξηση των θέσεων σε 10.000.

Η απόφαση πρόβλεπε τη δημιουργία 32.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και ανέργων άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η νέα Απόφαση αφορά στην την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 28286/450/20.06.2017 κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία ρυθμίζει το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης, την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας,

β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα,

γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010 (Α’ 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και υπάγονται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143).

Το προσωπικό που θα απασχοληθεί στους ανωτέρω φορείς μέσω του προγράμματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του υφιστάμενου προσωπικού τους. Να σημειωθεί ότι στο υφιστάμενο προσωπικό υπολογίζονται οι τακτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.