Βάδην στην Πρέβεζα

Όλα τα βλέμματα του βάδην στρέφονται στην Πρέβεζα, καθώς την Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Βάδην.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς για ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Βάδην διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, και με τη στήριξη του Δήμου Πρέβεζας και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, οι οποίοι ενισχύουν σταθερά δράσεις αθλητικού χαρακτήρα υψηλού επιπέδου.
Οι αγώνες περιλαμβάνουν διαδρομές ημιμαραθωνίου, 10 χλμ., 5 χλμ. και 3 χλμ., και αφορούν άνδρες, γυναίκες, καθώς και αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες κάτω των 20, 18, 16 και 14 ετών.
Η εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί, με τη διαδρομή να αναπτύσσεται κατά μήκος της παραλίας της «Κυανής Ακτής».
Η περιοχή είναι έτοιμη να υποδεχθεί αθλητές και αθλήτριες σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.
Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν όλα τα γνωστά ονόματα της εθνικής ομάδας βάδην.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας, μέσω της έμπρακτης στήριξής τους, επιβεβαιώνουν και ενισχύουν για ακόμη μία φορά διοργανώσεις που προβάλλουν την περιοχή και προάγουν τον αθλητισμό.

Δήμος Ιωαννιτών
To «Βοήθεια στο Σπίτι» πάει στο νησάκι


Ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσω της Διεύθυνσης Τρίτης Ηλικίας και του Τμήματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την υποστήριξη και τη φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Δημοτική Κοινότητα Νήσου, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις ζωτικών σημείων, όπως αρτηριακή πίεση και επίπεδα σακχάρου.
Η δράση θα λάβει χώρα στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου την M. Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Δήμου για την προαγωγή της υγείας, την πρόληψη και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους και στην κοινωνική τους ένταξη.

Ήπειρος: Συναγερμός για πανώλη


Συναγερμός στις κτηνοτροφικές μονάδες της Ηπείρου μετά την επιβεβαίωση εστίας πανώλης των Μικρών Μηρυκαστικών (PPR) στην περιοχή Dibër της Αλβανίας.
Η εγγύτητα της εστίας με τα ελληνικά σύνορα θέτει σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τους παραγωγούς, ειδικά στους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας και Φιλιατών.
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου προειδοποιεί ότι η πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής νόσος που απειλεί άμεσα το ζωικό κεφάλαιο. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση για άμεσα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές, καθώς ο κίνδυνος εισόδου της νόσου στην Ήπειρο θεωρείται αυξημένος.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική 


Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και τον Σταθμό στη ΒΙΠΕ επισκέφθηκε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Έξαρχο.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι πυροσβέστες έθεσαν ως κυρίαρχα ζητήματα τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και την παλαιότητα του στόλου των οχημάτων, σημειώνοντας ότι πολλά επίγεια μέσα παραμένουν χωρίς την απαραίτητη συντήρηση. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που προκύπτουν από τις συχνές μετακινήσεις προσωπικού ανά την επικράτεια, κάνοντας λόγο για ελλείψεις στις υποδομές διαμονής και σίτισης κατά τις αποστολές τους.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος, άσκησε κριτική στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στο πρόσφατο νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη», υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτει τα οργανικά κενά της υπηρεσίας ούτε τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ομοσπονδία Ραδοβιζινών ΑΡΤΑΣ

Μία μεγάλη βραδιά ετοιμάζουν οι Ραδοβυζινοί:
-Σάββατο 16η Μαΐου , στις 21:00
-στο Χαλκιάς Παλλάς στη πλατεία Μεταξουργείου
Ο κορυφαίος βιρτουόζος του κλαρίνου και σπουδαίος ηπειρώτης μουσικός Νίκος Φιλιππίδης , συνοδευόμενος από τη Λευκοθέα Φιλιππίδη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο στο τραγούδι, τον Κώστα Φιλιππίδη στο λαούτο, τον Σάκη Καρακώστα στο βιολί και τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά συναντούν μέσα από ένα παραδοσιακό μονοπάτι τα Ραδοβίζια της Άρτας.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην Κοιλάδα του Αχελώου που με αγώνα προσπαθούμε να προστατεύσουμε, στο υδάτινο στοιχείο της τοπικής λαογραφίας μας, στα γεφύρια και τις πηγές μας.
Το Χορευτικό Τμήμα – Ομοσπονδία Ραδοβιζινών ΆΡΤΑΣ γι’ αυτό, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα συγκινητικό δρώμενο μνήμης, με τίτλο “Στου νερού τα περάσματα”…

Νέο Τμήμα στον Σκουφά


Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης ” O Σκουφάς” ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη δημιουργία του νέου Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του Συλλόγου από τη φετινή χρονιά, ενισχύοντας τον κοινωνικό του ρόλο και την προσφορά προς την τοπική κοινωνία.
Το νέο Τμήμα στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στην ενεργοποίηση των μελών και φίλων του συλλόγου σε δράσεις Εθελοντισμού με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της προσφοράς.
Έφορος του νέου Τμήματος αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ Κυρία Σοφία Σαλαμούρα Τσέτη, η οποία θα συντονίζει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, με στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου εθελοντών και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής υποστήριξης.

Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων