ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ: ιταμή υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ζηρού

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ιταμή υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ζηρού» και αναφέρει:
«Αυτό ακριβώς έπραξε ο Δήμαρχος Ζηρού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31/01/2023, όταν εξέφρασε την πρωτοφανή και επικίνδυνη άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ισότιμο με την Οικονομική Επιτροπή !!!
-Στην εισήγησή του ο κ. Καλαντζής, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας για άλλη μία φορά το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, δήλωσε χωρίς ντροπή ότι, γι αυτόν δεν έχει καμία σημασία αν οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου !!!
– θα μπορούσε κανείς αυτό να το αποδώσει σε κάποια λεκτική παραδρομή του Δημάρχου, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι, γιατί, μετά από την οξεία δική μου παρατήρηση επί της πρωτοφανούς άποψής του, αυτός επανέλαβε τη θέση του χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

– Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της εκτροπής του κ. Καλαντζή, είναι σαν κάποιος να υποβαθμίζει την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και να την εξισώνει με την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αυτής !!!
– Γνωρίζουμε βεβαίως ότι, η μέχρι πρόσφατα ισχύουσα νομοθεσία, η οποία τελικά κρίθηκε αντισυνταγματική, βόλευε αφάνταστα τον κ. Καλαντζή, μιας και του έδινε τη δυνατότητα να παίρνει τις αποφάσεις μέσω ενός κλειστού οργάνου (Οικονομική Επιτροπή) με αποτέλεσμα τα περισσότερα θέματα να μην έρχονται καν σε γνώση των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτών αποφεύγοντας έτσι την δυσάρεστη γι αυτόν κριτική αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα εξέφραζε αυτή την σφόδρα αντιδημοκρατική άποψη.
– Δύο τετραετίες Δήμαρχος ο κ. Καλαντζής και από ότι φαίνεται ή δεν έχει κατανοήσει ή δεν έχει αποδεχθεί τους κανόνες που διέπουν τη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεσμικών της οργάνων.
– Πέραν αυτών είναι πρόδηλο ότι, τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του τον φοβίζουν και γι αυτό προσπαθεί πάσει θυσία να αποφεύγει την κριτική που του ασκείται.
-Στο πλαίσιο αυτό και όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κριτική που του ασκώ, έχει φτάσει επανειλημμένα στο σημείο, αντί απάντησης επί της ουσίας των ερωτημάτων μου, να ψελίζει ότι δήθεν του κάνω προσωπική επίθεση και ότι έχω εμπάθεια μαζί του !!!

– Το γεγονός ότι ο κ. Καλαντζής έχει φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζει την κριτική μου επί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ως προσωπική επίθεση εναντίον του και δεδομένου ότι εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ ούτε στην προσωπική ούτε στην οικογενειακή του ζωή, ούτε και στην επαγγελματική του διαδρομή, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι έχει πάψει να διαθέτει καθαρή σκέψη και προσπαθεί απεγνωσμένα να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για να αποφύγει τα χειρότερα.
– Ότι και αν κάνει όμως, το σίγουρο είναι πως, οι Δημότες θα τον κρίνουν για όσα έπρεπε να κάνει γι αυτούς και δεν τα έκανε επί οκτώ χρόνια και γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει, όσο δυσάρεστη και αν θα είναι γι αυτόν».