Βελόπουλος για υδατοδρόμια: κάντε το όπως ο Καναδάς!

«Θεωρώ ότι έπρεπε να αντιγράψετε τον Καναδά που έχει μακρόχρονη ιστορία στα υδατοδρόμια. Στο άρθρο 19 από το 5% στο 2,5% να πηγαίνει στην σχολή λιμένων. Να υπάρξει απαλλαγή τελών για τα νησιά που έχουν κάτω από 3.000 κατοίκους» σημείωσε σε ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ κατα τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια
της βουλής του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης με θέμα: Ίδρυση, λειτουργία
και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών , ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις”

Στα υπόλοιπα θέματα ο κ. Βελόπουλος είπε: «Στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ. Εσείς όμως ενδιαφέρεστε μόνο για την Αθήνα. Έχετε φτιάξει ένα τεράστιο ΜΕΤΡΟ, έχετε κάνει χιλιόμετρα Προαστιακού ο οποίος θα πηγαίνει παντού. Για μερικούς από εσάς όμως η Ελλάδα ξεκινά από τα Τέμπη και κάτω. Για εμάς όμως ξεκινά από το Τριεθνές και τελειώνει στην Κύπρο. Όπου υπάρχει Ελληνισμός είναι Ελλάδα.
Στον ΟΑΣΘ λοιπόν υπάρχουν παθογένειες δεκαετιών. Και πρέπει να τις επιλύσετε γιατί η Θεσσαλονίκη έχει τρομακτικά προβλήματα. Ο ΟΑΣΘ έχει σαράβαλα λεωφορεία, χωρίς κλιματιστικά, όλο χαλάνε. Να τα επιλύσετε αυτά τα προβλήματα γιατί οι μεταφορές δεν είναι μόνο κοινωνικό αγαθό αλλά και αναγκαίο καλό, κυρίως για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Και στην Θεσσαλονίκη πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την συγκοινωνίες γιατί υπάρχει μόνο ο ΟΑΣΘ και δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Άρθρο 67. Διαφωνούμε ριζικά. Νομιμοποιείτε τα αυθαίρετα για να τα κατεδαφίσετε στην συνέχεια. Το Ελληνικό που θα ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο, πήγε τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο, τον Ιανουάριο. Τώρα πάτε να αναγνωρίσετε τα αυθαίρετα με διαδικασίες fasttrack και στην συνέχεια θα τα κατεδαφίσετε. Ποιος θα το κάνει αυτό δεν μας λέτε. Ο Λάτσης; Δεν νομίζω. Ο Λάτσης δεν πρόκειται να βάλει το χέρι στην τσέπη. Εδώ δεν το βάζει για να κάνει την επένδυση. Οι Έλληνες ολιγάρχες είναι παρασιτικοί επιχειρηματίες. Το τερατούργημα που πάτε να κάνετε στο Ελληνικό θα το βρείτε μπροστά σας.
Κόκκινα δάνεια. Πάτε να κάνετε μια νέα Ισπανία. Θα βλέπετε ανθρώπους να τους σέρνουν και να τους βγάζουν από τα σπίτια τους. Μιλάμε για μαζικό ξεσπίτωμα ανθρώπων γιατί τους χαρακτηρίζετε μπαταχτσήδες. Δεν είναι μπαταχτσήδες οι Έλληνες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάτε για σχοινί, όταν εσείς, το ΠΑΣΟΚ, χρωστάτε τόσα εκατομμύρια από δάνεια. Ο Έλληνας αγόρασε το σπίτι του όταν δούλευε κι αυτός και η γυναίκα του και έπαιρναν πολλά λεφτά. Τώρα που του κόψατε τον μισθό και τον απολύσατε δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν είναι λοιπόν μπαταχτσής.

Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων αντιγράψτε το πρόγραμμά μας. Δεν το τολμάτε να το κάνετε όμως γιατί εξαρτάστε από τα funds. Έχετε δικούς σας ανθρώπους, έχετε ολόκληρες οικογένειες στα funds. Για παράδειγμα η οικογένεια Σιούφα που έχει εισπρακτική εταιρεία. Συγγενείς του Τσακαλώτου. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Αλλά δεν βγαίνουν και να το καταδικάσουν. Και εσείς κάνετε τις «μωρές παρθένες» και αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί και τι κάνουν. Κάνετε έγκλημα. Θέλετε να βγάλετε τον κόσμο από τα σπίτια του και στην συνέχεια θα τους δίνετε ένα χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο μιας γκαρσονιέρας. Δεν λύνονται όμως έτσι τα προβλήματα. Κι εσείς κυβερνάτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από λύσεις. Αν δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις τι κάνετε στην εξουσία; Κόκκινα δάνεια, λοιπόν. Πόσα θέλει ένα fund; 3%; Δώστε το δάνειο στον δανειολήπτη με 15%. Αντιγράψτε το πρόγραμμά μας. Εδώ υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με τις οποίες ενώ η ΤτΕ διαθέτει την οικονομική δυνατότητα δεν πληρώνει ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της. Η ΤτΕ είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής. Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε μπαταχτσήδες μπορείτε να τους βρείτε μέσα στις παρέες σας. Τα καζίνο χρωστούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΦΚΑ. Κι εσείς κυνηγάτε τον κακομοίρη τον μπακάλη.

Βλέπω στα κανάλια έχετε μαζέψει όλους τους δήθεν διεθνολόγους και όλοι λένε ότι η Τουρκία διεκδικεί. Εγώ θα σας πω μην πάτε έτσι στην Χάγη. Να θυμάστε ότι αν πάμε στην Χάγη χωρίς δικές μας διεκδικήσεις θα χάσουμε. Θα δικαιωθούν οι τουρκικές θέσεις και θα χάσουμε την κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν βγήκε χθες και είπε ότι επειδή καθήσαμε σαν καλά παιδιά και δεν κάναμε τίποτα στα Ίμια δεν είχαμε και καμμία πρόκληση από του Τούρκους. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Αν υπάρχει κρυφή ατζέντα και δεν έχετε ενημερώσει τα άλλα κόμματα δεν πρόκειται να βρείτε εθνική συμπαράσταση από εμάς. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ό,τι έχει να κάνει με συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση στο Αιγαίο. Εσείς έχετε επενδύσει στις ΗΠΑ και δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχουν φίλοι αλλά συμφέροντα.

Ο ΜάϊκΠομπέο σε ανακοίνωσή του λέει: στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της Τουρκίας. Και αναφέρεται σε ό,τι κάνει η Τουρκία στην Συρία. Αυτά τα λένε οι ΗΠΑ κι εσείς ακόμα επενδύετε σε αυτούς. Ξέρετε τι κάνετε; Με αυτά που κάνετε η Ελλάδα φαίνεται ως η χρήσιμη ηλίθια των ΗΠΑ.
Όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει για τα πανηγύρια του 1821 ότι η Ελλάδα από μία μικρή οθωμανική επαρχία έγινε ανεξάρτητο κράτος πρέπει να του πω ότι έχει κοντή μνήμη. Η Ελλάδα υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν και θα συνεχίσει να υπάρχει αν σταματήσουν να υπάρχουν ηγέτες που την αποκαλούν πρώην μικρή οθωμανική επαρχία. Αυτές οι απόψεις για να μην πω προδοτικές είναι βλακώδεις.
Και να σας πω ότι τον επόμενο μήνα τα Σκόπια θα μπουν επισήμως στο ΝΑΤΟ. Χειροκροτήστε. Η Γαλλία απέσυρε το βέτο αφού χιλιο-παρακάλεσε τον Μακρόν ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν σας λέμε προδότες ή μειοδότες ή φασίστες. Θέλουμε όμως να μας αφήσετε να αγαπάμε την πατρίδα μας και τους Έλληνες. Εκλεγήκαμε από Έλληνες για να προστατεύουμε το σύνταγμα και τον Ελληνικό λαό που φορολογείται. Μπορούμε να διαφωνούμε, αλλά απόψεις φασισμού και σταλινο-φασισμού δεν μπορούν να ακούγονται εδώ μέσα. Παράκληση λοιπόν την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο όποιος το πει θα έχει να κάνει με όλο τον Ελληνικό λαό. Εμείς δεν προκαλούμε γιατί είμαστε σοβαροί και είμαστε Έλληνες που αγαπάμε στην Ελλάδα. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Και κανείς εδώ δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο φιλάνθρωπος. Πόσοι από εσάς που λέτε ότι είστε φιλάνθρωποι φιλοξενείτε κάποιον λαθρομετανάστη; Κανένας. Φιλάνθρωπος είναι αυτός που πληρώνει για τον αδικημένο και τον άστεγο Έλληνα ή ξένο. Κι εσείς δεν είστε φιλάνθρωποι αλλά έχετε ρατσιστική αντίληψη απέναντι στους Έλληνες.

Αυτή εδώ είναι η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ. Αυτή η ΜΚΟ ασχολείται με λαθρομετανάστες. Αυτοί λοιπόν απολύουν έμμισθους υπαλλήλους. Δεν είδα όμως τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει διαμαρτυρία γι’ αυτό. Αυτή η ΜΚΟ απολύει έμμισθους υπαλλήλους γιατί είναι επιχείρηση! Και πολλοί από αυτούς που εργάζονται στις ΜΚΟ βαρύνονται με ποινικά αδικήματα. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων.
Σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Πορτοσάλτε είπε ότι οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μεταφέρονται σε ακατοίκητα νησιά και να επιβάλλεται ποινή ισοβίων στους λαθρο–διακινητές. Όταν τα λέγαμε εμείς ήμασταν υπερβολικοί. Τώρα αυτοί είναι βολικοί. Δείτε ποιοι υπουργοί σας έχουν σχέσεις με ΜΚΟ. Για να μην γίνετε κι εσείς ίδιοι με όσους κυβέρνησαν έως σήμερα και να μην αποδειχτείτε σάπιοι ως το μεδούλι».
.