Βελόπουλος στην Βουλή «Ξέρετε πώς κυβερνάτε; Δωροδοκώντας τους πλούσιους»!

«Έχετε διασύρει την πολιτική και όλους τους πολιτικούς μαζί. Όλοι μιλούν για το «πόθεν έσχες» του κου Κασσελάκη. Το καταλαβαίνω. Όμως για το «πόθεν έσχες» του κου. Μητσοτάκη θα το δούμε ποτέ για να μάθουμε πώς πήρε το οικόπεδο στα Ζαγοροχώρια; Υπουργός αγόρασε σπίτι επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στην πολυκατοικία του Λαιμού, στον 4ο όροφο, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ! Δημοσιογράφοι και πολιτικοί εργάζονται ως υπάλληλοι εταιρειών εφοπλιστών. Για παράδειγμα ο κος Τσίμας, η κα. Δαμανάκη. Ο κος Τσίμας είναι υπάλληλος του εφοπλιστή Λασκαρίδη. Πώς αυτός ο δημοσιογράφος ενημερώνει τον κόσμο;», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας».

Αποσπάσματα της ομιλίας Βελόπουλου είναι και τα εξής:
«Μία αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στα κόμματα. Σήμερα υπάρχει εσωστρέφεια σε όλα τα κόμματα, κατά την άποψή μας. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό, γιατί ενώ έχει την χειρότερη κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια, πέτυχε να δημιουργήσει προβλήματα σε όλα τα κόμματα, μέσω των ΜΜΕ και των ολιγαρχών, ενώ θα έπρεπε να έχει πέσει εδώ και 4 χρόνια (…) Η αλαζονεία τους και η αμετροέπειά τους έχει φθάσει στο έσχατο σημείο και θα το αποδείξω σε λίγο. Έχετε καταλάβει ότι έχει μείνει ο αυτοκράτορας γυμνός; Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον η ΝΔ.

-Κάνετε λάθη με τους αγρότες μας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε ένα «λάθος» ύψους 52.382.964,81 ευρώ και τώρα καλεί τους παραγωγούς να πληρώσουν τα σπασμένα!

-Κάνετε λάθη με τους σερβιτόρους. Απόδειξη ότι φορολογείτε το φιλοδώρημα. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι ο λήσταρχος Νταβέλης! Δεν κυνηγάτε τους λαθρεμπόρους πετρελαίου και τους εφοπλιστές. Κυνηγάτε τους σερβιτόρους και μάλιστα με απόφαση του Αρείου Πάγου! Εκείνο που δεν μας είπατε είναι ποιος ήταν εκείνος που προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Τελικά είστε κυβέρνηση για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Απόδειξη ότι θεωρείτε εισόδημα το 1 ευρώ που δίνεται στον κακοπληρωμένο διανομέα ενώ παραμένουν αφορολόγητα τα χρήματα των εφοπλιστών και των ολιγαρχών με τις off shores. Κυνηγάτε τους σερβιτόρους και τους Έλληνες πολίτες με τους φόρους. Αντίθετα τους Influencers και τους Youtubers που δεν πληρώνουν εφορία, που βγάζουν χρήματα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, που πουλούν προϊόντα και ενημέρωση, δεν τους αγγίζετε. Αυτοί ρυθμίζουν επικοινωνιακά τη ζωή μας. Βγαίνει κάποιος και δηλώνει πολιτικός αναλυτής. Βλέπεις από κάτω 150.000 views, δηλ. 500 ευρώ.

-Κάνετε λάθη με τους συνταξιούχους. Και αναφέρομαι στην πονηριά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των συνταξιούχων που εργάζονται. Γιατί με τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν και τις κρατήσεις που τους γίνονται, στην ουσία πληρώνουν μόνοι τους την σύνταξή τους.

-Κάνετε λάθη με τα επιδόματα τέκνων, την ώρα που η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά. Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι έχουμε πρόβλημα δημογραφικό και αμέσως μετά η κυβέρνηση αποφασίζει ότι θα χάνουν το επίδομα παιδιού όσοι έχουν αυτοκίνητο μεγαλύτερο των 1.600 κυβικών!!

-Κάνετε λάθη με τον στρατό. Την ώρα που οι σειρήνες του πολέμου ηχούν και πρέπει να έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, εσείς εγκληματείτε με αποτέλεσμα παραιτήσεις στις στρατιωτικές σχολές.

-Κάνετε λάθη και με τους καυστήρες φυσικού αερίου. Σε 3 μήνες από σήμερα σταματούν οι επιδοτήσεις για τους καυστήρες αερίου, ενώ από το τέλος του 2029 σταματά η πώλησή τους. Δηλ. γίνονται επενδύσεις σε δίκτυα φυσικού αερίου 1 δισ. έως το 2030, χωρίς λόγο! Τι είναι αυτό το πράγμα; Έχετε λεφτά να δώσετε σε κολλητούς; Το 1 δισ. περισσεύει από τον προϋπολογισμό για να το δώσετε σε κάποιον;
-Λάθη και στον τομέα της υγείας. Για παράδειγμα, η φαρμακευτική αντιμετώπιση της θρόμβωσης μετά την τοποθέτηση βαλβίδας, απαιτεί ανάλυση αίματος 6 έως 8 φορές το μήνα για την προσαρμογή της δοσολογίας του φαρμάκου και εσείς επιτρέπετε μόνο μία συνταγογράφηση.
Γιατί; (…)

-Εσείς ζείτε στον κόσμο σας. Έχετε αποθρασυνθεί εντελώς. Υπουργοί και βουλευτές σας λένε ό,τι να ΄ναι και προκαλούν. Ο Α.Γεωργιάδης είπε: «είμαστε οι πιο καθαροί πολιτικοί του πλανήτη»! Τα πιστεύετε αυτά που λέτε;

-Ξέρετε πώς κυβερνάτε; Δωροδοκώντας τους πλούσιους. Γίνεται πάρτι με δημόσια κονδύλια προς χάριν των κατασκευαστών, των μεγαλο-ξενοδόχων, των ακτοπλόων, των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων, κλπ.».