Βιώσιμες κτηνοτροφικές μονάδες

Εκδήλωση για νέες τεχνολογίες και στρατηγικές

Από το Γεωπονικό Παν.Αθηνών και το Τμήμα Γεωπονίας του Παν. Ιωαννίνων

Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Άρτας και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας /Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης διοργανώνουν εκδήλωση υπό μορφή Εργαστηρίου, με θέμα τις «Τεχνολογίες και τις Στρατηγικές για βιώσιμες κτηνοτροφικές μονάδες». Πρόκειται για μια εκδήλωση που μπορούν να παρακολουθήσουν οι παραγωγοί πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής, όπου θα παρουσιαστούν νέα δεδομένα ειδικά σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας πιέζεται από το ενεργειακό, αλλά και την αύξηση των ζωοτροφών.

«Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στις 11.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας στην Άρτα και τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Άρτας και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, με θεματικές ενότητες που αφορούν τις νέες τεχνολογίες ελέγχου του ενεργειακού αποτυπώματος των μονάδων, την παραγωγή κρέατος κοτόπουλου με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά, την διεθνή καινοτομία στην πράσινη παραγωγή κρέατος και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών για πιλοτικές μορφές παραγωγής με υψηλή προστιθέμενη αξία» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Γιάννης Σκούφος, Καθηγητής
Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
11:30 – 12:00 – Άφιξη συμμετεχόντων – Προλογισμοί-Χαιρετισμοί
Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας
Χαιρετισμός Προέδρου Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας
Χαιρετισμός Κοσμήτορα Σχολής Γεωπονίας
Χαιρετισμός εκπροσώπου Περιφέρειας Ηπείρου
Χαιρετισμός εκπροσώπου Δήμου Αρταίων

12:00- 12:20 – Παραγωγή κρέατος κοτόπουλου με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μπορεί η Ελλάδα να πρωτοστατήσει εν μέσω της κρίσης; Kαθ. Ιωάννης Σκούφος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
12:20 – 12:30 – Νέες τεχνολογίες στον έλεγχο κτηνοτροφικών μονάδων. Αν. καθ. Θωμάς Μπαρτζάνας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
12:30 – 12:40 –Εισαγωγή στο έργο AgroFossilFree. Θάνος Μπαλαφούτης (ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης)
12:40 – 12:50 – Ανάγκες, κίνητρα και εμπόδια Ελλήνων γεωργών/κτηνοτρόφων. Βάσω Κανάκη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
12:50 – 13:05 – Παρουσίαση της πλατφόρμας AgEnergyκαι καινοτόμων FEFTS. Μιχάλης Καμινιάρης (AGENSO – Agricultural and Environmental Solutions)- Κωνσταντίνος Βαϊόπουλος (ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης)
13:05 – 13:15 – Σύντομο διάλειμμα για καφέ & Δημιουργία ομάδων εργασίας
13:15 – 14:15 – Ανταλλαγή απόψεων, συνεργασία και συζήτηση
Συνεργασία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων
14:15 – 14:45 – Σύντομο γεύμα