Βουλή των Ελλήνων

Συμβολή στην προώθηση της «Εθνικής Στρατηγικής για την επιδημία του ιού HIV»

Την πρόθεση της Βουλής να σταθεί αρωγός στην αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων δημόσιας υγείας, όπως το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS) που προκαλείται από τον ιό HIV, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ανοίγοντας την ημερίδα με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την επιδημία του ιού HIV» που διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου.

Η ημερίδα διεξήχθη στην αίθουσα Γερουσίας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του HIV. Προήδρευσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου, ενώ συμμετείχαν πλειάδα επιστημόνων και εκπροσώπων εξειδικευμένων φορέων.

Ο κ. Τασούλας, προαναγγέλλοντας την πρόθεση της Βουλής να συμμετάσχει ως το τέλος στην ολοκλήρωση του σκοπού της Εθνικής Στρατηγικής κατά του HIV, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου είχε πει κάποτε ένας διακεκριμένος πολιτικός ότι “στην Ελλάδα δεν αρκεί να κουρδίζεις το ρολόι σου. Πρέπει με το δάχτυλο να σπρώχνεις και τους δείκτες για να είσαι βέβαιος ότι θα κινηθεί”. Κάποιοι κινούσαν τους δείκτες του ρολογιού της αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας και το έκαναν αποτελεσματικά. Και σήμερα φαίνεται ότι υπάρχει αποφασιστικότητα να κινηθεί ακόμη πιο δυναμικά αυτό το “ρολόι”».