Βουλή. Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

«Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες, για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη δωρεά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας».
Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προ της υπογραφής της σημαντικής αυτής Σύμβασης δήλωσε: «Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Έτσι και η Βουλή των Ελλήνων, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αίτημα που υπεβλήθη στις 28 Μαρτίου από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, διαθέτει δωρεά χρηματικού ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί μία πρότυπη και η μεγαλύτερη σε έκταση και ποσότητα κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 50 κλινών, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”… Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, στην πάλη της Πολιτείας και του λαού να μη σηκώσει κεφάλι αυτός ο δαίμονας, ο οποίος απειλεί την παγκόσμια υγεία προκειμένου να ολοκληρώσει η χώρα μας αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχε στη χαλιναγώγησή του».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για την όλη εποπτεία του θέματος.

Από την πλευρά της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ) η οποία θα επιβλέψει την κατασκευή του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Γιάνναρης δήλωσε: «Νιώθουμε μέγιστη τιμή για την ανάθεση στις Κτιριακές Υποδομές, κατόπιν δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων, του έργου κατασκευής 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”…Όπως το ελληνικό κράτος με την αποτελεσματικότητά του έκανε τη χώρα θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, έτσι και οι μηχανικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η όλη διαδικασία θ’ αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον».
Στην υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν επίσης οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Αθανάσιος Μπούρας, Δημήτριος Βίτσας και Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Ειδικός Γραμματέας της κ. Βασίλειος Μπαγιώκος.