Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου

Καμία επί της ουσίας απάντηση για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας από τον διαγωνισμό της Πυροσβεστικής

Καμία επί της ουσίας απάντηση για τον πρωτοφανή αποκλεισμό ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου από τη πρόσφατη Προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σωματος για 1.300 εποχικούς πυροσβέστες και παρά τις υπηρεσιακές ανάγκες, δεν δίδεται από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, Μερόπη Τζούφη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας, για τον αποκλεισμό της Ηπείρου από την Προκήρυξη για 1.300 Εποχικούς Πυροσβέστες.

Αυτό αναφέρουν οι 4 βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρουν τα εξής:
Απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου με θέμα “Εξ ολοκλήρου αποκλεισμός της Περιφέρειας Ηπείρου από την Προκήρυξη για 1.300 Εποχικούς Πυροσβέστες, τόσο κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο αλλά και για την επόμενη πενταετία”! αλλά «Καμία επί της ουσίας απάντηση για τον πρωτοφανή αποκλεισμό ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου από τη πρόσφατη Προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σωματος για 1.300 εποχικούς πυροσβέστες και παρά τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Μάλιστα, στην απάντηση που διαβίβασε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν και αναφέρεται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ηπείρου με επιπλέον 62 εποχικούς πυροσβέστες για την αντιπυρική περίοδο 2019, καμία αναφορά δεν γίνεται σε σχέση με την τρέχουσα και τις επόμενες αντιπυρικές περιόδους και αν έστω θα παραταθούν οι συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων, παρά μόνο ότι “δύναται να προσληφθούν εκ νέου” εφόσον “ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν.”! Και μάλιστα η Ήπειρος εμφανίζεται ως “υπεράριθμη”!!»