Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ως πότε η «Εθνική Αρχή Διαφάνειας» (ΕΑΔ) θα παραμένει διοικητικά «ακέφαλη»;

Την παράνομη καθυστέρηση στην πλήρωση της θέσης του Διοικητή της «Εθνικής Αρχής Διαφάνειας» (ΕΑΔ) πέραν των προθεσμιών, που ορίζει ο ιδρυτικός νόμος (Ν. 4622/2019), αναδεικνύουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη – με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Εσωτερικών, προς την αρμόδια Υπουργό Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως.

Ενώ ο Ν. 4622/2019 ορίζει προθεσμία δυο μηνών για την πλήρωση κενών θέσεων της ΕΑΔ, η θέση του Διοικητή της, μετά και τις «αδιευκρίνιστες» παραιτήσεις του κ. Μπίνη και του κ. Τσουπλάκη, παραμένει κενή, όπως συμβαίνει και με τις δυο θέσεις μελών του Δ.Σ.

Ο ελεγκτικός ρόλος της ΕΑΔ απαξιώνεται συστηματικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως άλλωστε υποβαθμίζεται διαρκώς και ο ρόλος των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως συνέβη και με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από την αρμόδια Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, να επιληφθεί του θέματος και να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την πλήρωση της θέσης του Διοικητή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΔ.