Βράβευση της Ιουλίας Τσέτη, προέδρου του ΟΦΕΤ
Από την Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Καστελλόριζο
Μία ακόμη διάκριση που αφορά στις διαρκείς και στοχευμένες της ενέργειες προς την κοινωνία, την έρευνα, τη νέα γενιά και το περιβάλλον, έλαβε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSC, Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και ΓΓ ΔΣ του ΣΕΒ, Ιουλία Τσέτη, από την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Καστελλόριζο.
Το 8o Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, οργάνωσαν το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Macquarie University της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και των Boston University Philhellenes.
Την τιμητική διάκριση, μαζί με το έμβλημα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέλαβε η κυρία Τσέτη, από την κυρία Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύτρια του θεσμού του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και Associate in Linguistics του CHS – GR του Πανεπιστημίου Harvard και την κυρία Ροζελίτα Φραγκουδάκη, Πρόεδρο του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.
Στην σύντομη τοποθέτησή της η κυρία Τσέτη, εμφανώς συγκινημένη από τη σημαντική διάκριση, αναφέρθηκε στη δύναμη αλλά και στον συμβολισμό του ακριτικού Καστελλόριζου για την Ελλάδα και τη νέα γενιά.
«Στις δύσκολες, γεμάτες προκλήσεις και αβεβαιότητα εποχές που ζούμε, η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση, αποτελούν την κρίσιμη και ίσως μοναδική οδό, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας για έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο κόσμο. Ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι τόσο απομακρυσμένες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η διαρκής μάθηση, αποκτά ακόμη πιο επιτακτικό και αναγκαίο χαρακτήρα», υπογράμμισε.
(ΠΗΓΗ: athensvoice.gr)