Βράβευση των αριστούχων μαθητών από τον Δήμο Αρταίων

Την καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Δήμου Αρταίων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποίησε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη το απόγευμα ο Δήμος Αρταίων, λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Η βράβευση, που περιελάμβανε τιμητικό έπαινο αλλά και φορητά “bluetooth” ηχεία, αφορούσε τους μαθητές και μαθήτριες Λυκείων του Δήμου Αρταίων, που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με βαθμό πρόσβασης άνω των 18.000 μορίων και εισήχθησαν την περυσινή χρονιά σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ευαγγέλου, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες για την διάκρισή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, συνομιλώντας με τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για τους στόχους και τα όνειρά τους.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε πως: “Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να σας συνδράμουμε με χρήσιμα δώρα, αλλά και με τον ηθικό έπαινο της προσπάθειας σας. Είστε η νέα γενιά της Άρτας και εύχομαι ο επαγγελματικός σας βίος να ανθίσει στην πόλη μας”.
Στη βράβευση, εκτός από τους μαθητές συμμετείχε και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Παρασκευή Χαμπηλομάτη μετά από πρόσκληση που αποδέχτηκε, η οποία με την σειρά της χαιρέτησε και συνεχάρη όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα του κορωνοϊού
Έβρεξε 300αρια στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 31-12-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (43) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(39) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-26- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(4) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
• (3) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτία.
• Πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για χρήση μουσικής.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»
Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Το Κοινωνικό παντοπωλείο του ΟΚΠΑΠΑ επισκέφτηκε λίγο πρίν την Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», αποτελούμενη από τις δημοτικές συμβούλους, Βάσω Μέγα, Σοφία Μαρκούλα, Αλεξάνδρα Μπέγκα και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Σοφία Καραπάνου.
Τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης συγκέντρωσαν τρόφιμα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου τα οποία και παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρη Πάνου, και τον αντιπρόεδρο, Ιωάννη Τσίμαρη, μαζί με τις ευχές τους για καλή χρονιά.
«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Το κοινωνικό παντοπωλείο, ιδρύθηκε από την παράταξή μας και λειτούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια υπό τον αείμνηστο Φίλιππο Τσουμάνη. Έχει προσφέρει και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, μεγάλη βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον κανείς συνάνθρωπός μας να μην έχει την ανάγκη του. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε δίπλα του και να ενισχύουμε τις προσπάθειες του με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσαν μετά το τέλος της επίσκεψης τα μέλη της παράταξης.