Βραδιές κινηματογράφου στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ

Τετάρτη 7 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο για όλους
και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για όμορφες κινηματογραφικές βραδιές.”

El secreto de sus ojos -Το μυστικό στα μάτια της
«Τον Ιούνιο του 1974 ο ομοσπονδιακός πράκτορας Μπενχαμίν Εσποζίτο έχει αναλάβει τη διερεύνηση ενός εγκλήματος: της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας στο Μπουένος Άιρες.
Αν και η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ, 25 χρόνια μετά συνεχίζει να στοιχειώνει τον Εσποζίτο, ο οποίος έχει πια αφήσει το αστυνομικό σώμα για να γίνει συγγραφέας, και σκοπεύει αυτή η υπόθεση να είναι το πρώτο του βιβλίο…»
Μυστηρίου 2009,
Διάρκεια 129’

Α Ρ Γ Ε Ν Τ Ι Ν Η
• Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ται-
νίας 2010
• 13 Βραβεία Premio Sur
• 2 Βραβεία Goya
• Επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ Toronto και San Sebastian
Σκηνοθεσία: Juan José Campanella
Σενάριο: Juan José Campanella, Eduardo Sacheri (μυθιστόρημα “La pregunta de sus ojos”)
Φωτογραφία: Felix Monti
Μουσική: Federico Jusid, Emilio Kauderer
Μοντάζ: Juan José Campanella
Παραγωγή: Tornasol Films
Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago, Javier Godino, Guillermo Francella

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου ο Αμυράς
Τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων, επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Αμυράς Γεώργιος, ο οποίος συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων της Μονάδας για το βασικό ζήτημα της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, ξεναγήθηκε στους εξωτερικούς χώρους και ενημερώθηκε από την Πρόεδρο κ. Μαρία Τσολάκη για όλα τα θέματα που αφορούν το Κέντρο και τις Δομές του στην Ήπειρο.
Βασικό ζήτημα που τέθηκε στον Υφυπουργό από την Πρόεδρο του Κέντρου ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και ο περιφερειακός σχεδιασμός δράσεων με ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για την βελτίωση των κοινωνικών παροχών του Κέντρου στις ευάλωτες ομάδες της Ηπείρου.
Ο Υφυπουργός δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στις στοχεύσεις της Διοίκησης και δήλωσε την ικανοποίησή του για την πορεία του Κέντρου.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθημερινά δωρεάν rapidtest για όλο τον Ιούλιο
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19,στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο τον μήνα Ιούλιο, διαμορφώνεται ως εξής:
-Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά από Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και Σάββατο 31 Ιουλίου, 09:00 – 17:00
-Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιουλίου, 10:00 – 14:00
-Πλαταριά (Δημαρχείο):Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου, 10:00 – 14:00
-Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο):Κάθε Παρασκευή του Ιουλίου, 10:00 – 14:00
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ηλεκτρονικά η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών
Σε λειτουργία τίθεται η ηλεκτρονική εφαρμογή για υποβολή της αίτησης στους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
– Δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών έχουν οι εκλογείς που διαμένουν σε δήμο άλλης εκλογικής περιφέρειας και σε κάθε περίπτωση εντός της Επικράτειας, από εκείνη στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι και μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα δημοψηφίσματα, στον τόπο διαμονής τους, υπό την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 96 του π.δ. 26/2012.
– Ο εκλογέας που επιθυμεί να εγγραφεί σε ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών, υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στην ειδική εφαρμογή αιτήσεων ετεροδημοτών. Ο εκλογέας συνδέεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω των διαπιστευτηρίων που διαθέτει στην εφαρμογή «ΤaxisNet» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
– Η κατοχή προσωπικού Α.Φ.Μ. από τον εκλογέα και των αντίστοιχων κωδικών Α.Α.Δ.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής. Η χρήση των κωδικών γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον εκλογέα.
– Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους δήμους, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Τουρισμός για όλους 2021-Ξεκινούν οι νέες αιτήσεις
Περισσότερες επιλογές και επιδότηση μέχρι και 100% στους δικαιούχους
Δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει voucher.
Υποβολή αιτήσεων – Προθεσμία
Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ από Δευτέρα 05.07.2021 ώρα 00.01 έως Παρασκευή 09/07/2021 ως εξής:
05.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1
06.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2-3
07.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5
08.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7
09.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9
Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:
α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2003 έως και 31.12.2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.
β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,
γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67% σύμφωνα με την Δημόσια Πρόσκληση.
ε) ειδικά για την κατηγορία ανήλικων δικαιούχων, ήτοι φυσικών προσώπων που έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2019, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης συνοδού του ως ωφελούμενου μέλους.